Že v prvem krogu z Mariborčankami

  V ženski konkurenci se bo v petih ligah merilo 54 ekip, sistem tekmovanja pa bo v vseh ligah spremenjen. V 1. DOL za ženske se bo po prvem delu šest prvouvrščenih ekip takoj pomerilo v končnici. Prvo in drugo uvrščeni ekipi se bosta neposredno uvrstili v polfinale, ostale štiri ekip pa si bodo mesto v polfinalu še morale priigrati v četrtfinalnih tekmah. Zadnje štiri uvrščene ekipe po prvem delu se bodo pomerile v dvokrožni ligi za obstanek v 1. DOL. V ženski konkurenci 2. DOL se je število ekipe, glede na preteklo sezono, povečalo za dve ekipi, tako na vzhodu kot na zahodu, tako da bo v njej igralo skupaj 24 ekip, v 3. DOL pa bodo v letošnji sezoni ekipe razdeljene na vzhod in zahod, kajti zaradi povečanja 2. DOL in tudi zaradi bolj jasnega sistema napredovanja, se je ukinila 3. DOL – center.

  Odbojkarice Calcit Volleyballa se bodo s svojim novim trenerjem Alessandrom Beltramijem prvič predstavile 12. oktobra, ko bodo igrale z Novo KBM Branikom, svoje prvo gostovanje pa bodo imele teden dni pozneje v Kopru. Novinka v ligi je Mislinja, medtem ko sta ekipi Braslovč in Alianse Šempetra podpisali sporazum o sodelovanju, tako da bodo v prvi ligi igrale Šempetranke, Braslovčanke pa bodo s tekmovanjem nadaljevale v drugoligaški konkurenci. Omeniti velja še, da bo v novi sezoni namesto UOK Vitala v 1. DOL igrala ekipa VOLLEYBALLLjubljana, saj pravila OZS ne dovoljujejo enemu klubu nastopa dveh prvoligaških ekip, tako da bo v sodelovanju z ekipo Calcit Ljubljana, vodenje ekipe v 1. DOL za članice prevzela ekipa VOLLEYBALLjubljana.

  Že 8. oktobra pa se bodo v prvem krogu 2. DOL za ženske svojim navijačem prvič predstavile tudi varovanke Tanje Božinović. Druga ekipa Calcita Volleyballa bo namreč gostila Aquawatt Žirovnico.

  Kamniška ženska ekipa bo imela prvič tudi svojo tretjo ekipo, ki bo igrala v 3. DOL – zahod. Mlade Kamničanke bodo v prvem krogu, 8. oktobra, igrale v Piranu, svojo prvo domačo tekmo pa bodo imele teden dni pozneje proti ekipi VOLLEYBALLLjubljana 2.

   

  Komentarji