Kamničani za uvod s Panvito

  Potem, ko je predsedstvo OZS sredi meseca potrdilo vse Pravilnike in Pravila, ki se nanašajo na tekmovanja, ter koledar tekmovanj, je bil v pisarni OZS v torek opravljen žreb Bergerjevih številk za vse članske odbojkarske lige. V tekmovalni sezoni 2016/2017 se je število nastopajočih ekip v članskih ligah povečalo, tako da se bo letos v moški konkurenci v štirih ligah pomerilo 45 ekip, v ženski konkurenci pa se bo v petih ligah merilo 54 ekip, prišlo pa je tudi do manjših sprememb v tekmovalnem sistemu. V 1. DOL bo pri moških in pri ženskah letos nastopilo po 10 ekip, v moški konkurenci se bo, po prvem delu, šest prvouvrščenih ekip v enokrožni ligi pomerilo v modri skupini, štiri ekipe pa se bo v zeleni skupini merilo za obstanek. Sledi še končnica v že znani obliki (četrtfinale, polfinala, finale).

  V prvem krogu se bodo kamniški odbojkarji pod vodstvom novega trenerja Gašperja Ribiča, ki je žensko ekipo, s katero je dvakrat zapored osvojil naslov državnega prvaka, zamenjal z moško. Kamničani bodo v uvodnem krogu gostovali v Murski Soboti, svojim navijačem pa se bodo prvič predstavili 15. oktobra, ko bo v kamniški športni dvorani gostoval Salonit Anhovo. V 1. DOL za moške so novinec Hoče, iz prvoligaške druščine pa je izpadel National Žirovnica.

  Tako kot v minuli sezoni, bo imel Calcit Volleyball svoja predstavnika tudi v 2. DOL in v 3. DOL – zahod. V drugoligaški konkurenci se bo dvanajst ekip v dvokrožni ligi meri za napredovanje v 1. DOL in seveda za obstanek v med drugoligaši. Kamniška vrsta bo v uvodnem krogu, 8. oktobra, gostila ekipo National Žirovnico, ki je lani igrala v prvi ligi.

  V 3. DOL bodo ekipe razdeljene na vzhodno in zahodno skupino, kamniška bo igrala v zahodni skupini, s tekmovanjem pa bo začela v Kanalu, kjer jih 8. oktobra čaka obračun z drugo ekipo Salonita.

   

  Komentarji