Zavzeto tudi proti Šempetranom

  Kamniški odbojkarji so minulo soboto zanesljivo opravili z novomeško Krko, z zmago pa so si skorajda tudi že zagotovili drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva. Svoj delež k zmagi je prispeval tudi Jure Lakner, ki se je izkazal tudi s tremi bloki.

  Na tekmo s Krko smo se zelo dobro pripravili. Taktična priprava našega trenerja Gašperja Ribiča je bila učinkovita, še zlasti glede samih podaj in napotkov med tekmo, ki so nam pomagali in tudi temu se lahko zahvalimo, da smo zmagali brez izgubljenega niza. Sama igra je bila boljša kot proti Fužinarju, vendar je še vedno veliko stvari, ki jih bomo morali odigrati bolje. Tu predvsem mislim na t. i. lahke žoge, se je sobotnega obračuna dotaknil Jure Lakner, ki je tekmo začel v prvi postavi.

  Sobotna zmaga proti Krki je bila tretja zaporedna, kar je morda že znamenje, da je rezultatska kriza, v kateri so bili kamniški odbojkarji pred in takoj po novem letu že preteklost.

  Očitno nam je novoletni premor prej škodoval kot koristil, preprosto nismo bili pravi, kar se nam je poznalo pri vseh porazih, ki so jih doživeli. Imeli smo tudi sestanek, ki sicer ni bil krizni, je pa zagotovo pomagal, da smo dvignili raven treninga, večja je tudi požrtvovalno, kar se vidi tudi na samih tekmah. Proti Ravenčanom to še ni bilo tako očitno, popolnoma drugačna pesem je bila proti Krki.

  Čeprav so Šempetrani na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice, 22-letni Lakner meni, da bo z njimi vse prej kot lahka tekma. Tudi zaradi izkušenj iz prvega dela sezone. Sicer pa ekipo Sebastijana Cilenška v četrtek pred svojimi navijači čaka še povratna tekma drugega kroga pokala challenge.

  Spomnim se, da smo bili v Šempetru v drugem nizu že v izgubljenem položaju, nato pa smo v končnici z malo sreče potek niza obrnili v svojo korist. Če bomo v tekmo vstopili medlo, se hitro lahko ponovi drugi niz iz Šempetra, zato bo treba od prve točke naprej igrati zavzeto, z namenom, da prikažemo čim boljšo igro. Menim, da se bomo taktično enako dobro pripravili in še dvignili raven igre iz prejšnje tekme. Bližajo se odločilne tekme in do takrat moramo priti do igre, ki smo jo sposobni in ki smo jo v začetku sezone že prikazali, je odločen bloker Calcit Volleyballa.

  Do konca rednega dela prvenstva sta le še dva kroga, bolj ali manj pa je tudi že znano, katerih šest ekip bo prvenstvo nadaljevalo v modri, in katere štiri v zeleni skupini.

  Modra skupina bo v letošnji sezoni nekoliko drugačna kot je bila v prejšnjih sezonah. Nisem si mislil, da v njej ne bo Salonita in Panvite Pomgrada, saj sem obe ekipi pričakoval višje na prvenstveni lestvici. Zelo dobro v letošnji sezoni igra kranjski Triglav, ki nam diha za ovratnik, kot kaže pa se bomo z njimi pomerili tudi v polfinalu zaključnega turnirja pokala Slovenije, ki ga bodo organizirali. Do takrat imamo še čas, da odpravimo določene napake, ki se nam na tekmah še pojavljajo, je še dodal Lakner.

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektorja: Maxson Guilherme Pereira, Timotej Ratek

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  SIP Šempeter v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jernej Vrhunc, Urh Port.

  Sprejemalci: Gašper Vrhunc, Tilen Bukšek, Denis Robida, Bine Oder, Jaka Udrih.

  Blokerji: Gregor Hirci, Timotej Majcenovič Zuka, Gregor Javornik.

  Korektorja: Danijel Pokeršnik, Borut Markovič.

  Prosta igralca: Klemen Hrastovec, Niko Majer.

  Trener: Sebastjan Cilenšek, pomočnik trenerja: Toni Udrih.

   

  Komentarji