Z zmago potrdili drugo mesto

  Calcit Volleyball – SIP Šempeter  3:0 (19, 27, 20)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50, sodnika: Novak (Dvor), Atanasov (Kranj).

  Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 5, Ratek, Okroglič 11, Vidmar 4, Pereira 18, Brulec 1, Lakner 8, Kotnik, Štembergar Zupan 10, Videčnik, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  SIP Šempeter: Marovt, Bukšek 2, Robida, Oder 3, Pokeršnik 15, Majer 1, Vrhunc 4, Majcenović Zuka 8, Boženk 18, Markovič, Hrastovec – libero. Trener: Sebastjan Cilenšek.

  V vnaprej odigrani tekmi 18. kroga 1. DOL za moške so si kamniški odbojkarji s štirinajsto zmago v sezoni že priborili drugo mesto po rednem delu prvenstva. Vendar pot do zmage ni bila lahka, kajti Šempetrani, za katere je bil to zadnji test pred četrtkovo povratno tekmo drugega kroga pokala challenge, ko bodo gostili norveško ekipo Viking TIF Bergen, so nudili dostojen odpor domači ekipi. V drugem nizu so bili celo na pragu zmage, imeli so tri zaključne žoge, v dramatični končnici pa so bili bolj zbrani Kamničani.

  V prvem nizu varovanci Gašperja Ribiča z boljšim servisom in učinkovitim napadom do prve večje prednosti prišli po prvem tehničnem odmoru. Ob njem so vodili za točko prednosti, ki so jo do drugega povečali na štiri. V končnici so se jim gostje približali na tri točke zaostanka (18:21), nato pa dosegli le še eno točko.

  Bolj izenačen je bil je bil drugi niz, v katerem pa so bili večinoma v vodstvu Šempetrani, pri katerih je bil ob Danijelu Pokeršniku v napadu zelo učinkovit tudi Tadej Boženk, ki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. V nadaljevanju so domačini zaigrali bolje, se gostom približali na dve točki zaostanka, vendar so šele v končnici ulovili goste. Varovanci Sebastjana Cilenška so zapravili tri zaključne žoge za izenačenje v nizih, Kamničani, pri katerih se je obrestovala menjava Matica Videčnik z Žanom Novljanom pa so izkoristili prvo zaključno žogo.

  Tretji niz je imel podoben potek kot prvi, igra je bila izenačena do prvega tehničnega odmora, odločilno prednost pa so si Kamničani priigrali do drugega tehničnega odmora, ko so gostom pobegnili na štiri točke. Pred vstopom v končnico so odbojkarji Calcit Volleyballa vodili že z 21:16, razlika petih točk pa je bila tudi ob koncu niza.

  Izjavi po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Spet se je ponovila zgodba s prve tekme v Šempetru, ko smo prav tako v drugem nizu ves čas zaostajali, na koncu pa v končnici reševali zmago. Šempetrani so dobro servirali, v napadu pa nismo zaustavili predvsem Tadeja Boženka, ki je zaključil preveč žog. Ampak na koncu je pomembna zmaga, s katero smo potrdili drugo mesto in trenutno je to najbolj pomembno. Pred nami je še tekma v Maribor, nato pa se bomo lahko mirno pripravili na nadaljevanje prvenstva.

  Sebastjan Cilenšek, trener SIP Šempetra: Zmaga domačinov je zaslužena. Glede na trenutno situacijo, da smo igrali praktično brez prvih dveh centrov, Robida pa je poškodovan, smo s takšno ekipo nudili dostojen odpor. Žal se nam na koncu drugega niza ni izšlo, imeli smo sicer dva razpoložena igralca, vendar so domačini v končnici pravilno postavili blok, tako da sta Boženk oziroma Pokeršnik težko prihajala čez njega.

  Komentarji