Zala in Lana drugi v Mevzi

    Na osrednjem igrišču pred kranjsko mestno občino, pa tudi na prizorišču v bližnjem Preddvoru so se pomerile ekipe iz štirih držav, med njimi pa so vidno izstopala vsa domača moštva, saj so bila na prvih štirih mestih.

    Z odlično igro sta se izkazali Kamničanki Zala Špoljarič in Lana Žužek, ki turnirja nista začeli najbolje, saj sta prvi dan morali priznati premoč prvi ekipi Slovenije (Amedea Benussi in Lana Pavlovič), ki je zmagala z 21:9, 21:10, zato pa sta premagali hrvaško (21:11, 21:19) in izraelsko dvojico (21:12, 21:7). Z odličnimi predstavami sta nadaljevali tudi drugi dan. Najprej sta po hudem boju z 21:15, 22:20 ugnali Ano Žigon in Žano Zdovc Šporer, zelo blizu zmagi pa sta bili tudi v finalnem dvoboju, v katerem sta prvi niz zanesljivo dobili, drugega izgubili na razliko, v tretjem pa je bila večja zbranost na strani Katarine Bulc in Nine Zdešar. Končni izid je bil 2:1 (-16, 22, 12) za drugo slovensko ekipo. V boju za tretje mesto sta Amadea Benussi in Lana Pavlovič z 2:0 premagala Ano Žigon in Žano Zdovc Šporer.

    Med fanti sta slavila Rok Možič in Jaka Udrih, ki sta v finalinu premagala Urbana Fužirja in Luko Stožirja, v boju za tretje mesto pa sta bila Rok Bračko in Jan Šarkezi boljša od Anžeta Marovta Tilna Založnika.

    Komentarji