Za začetek v Pliberku

  V lanski sezoni so kamniški odbojkarji v srednjeevropski ligi osvojili tretje mesto po zmagi nad Posojilnico Dobom na zaključnem turnirju v Ljubljani, z avstrijskimi podprvaki, ki jih vodi Matjaž Hafner, pa bodo v Pliberku v četrtek odigrali uvodno tekmo v tem tekmovanju.

  Pred nami nista lahki tekmi, vendar je naš cilj, da se domov vrnemo z dvema zmagama. V pripravah na turnir v Pliberku smo morali odigrati še pokalno tekmo, ki so jo fantje vzeli resno in šli vanjo s pravim pristopom, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Pred nami je še en trening in priprava na prvo tekmo. Upam, da se nam bo uspelo nanjo dobro pripraviti in da jo bomo odigrali, kot znamo, pred turnirjem v Pliberku razmišlja Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa.

  V letošnji sezoni je Dob nekoliko spremenil ekipo. Še vedno jih vodi Matjaž Hafner, zato pa v ekipi ni več slovenskega reprezentanta Danijela Konciljo, ki zdaj igra v italijanski A-1 ligi za Padovo, sprejemalca Andreja Gruta, Poljaka Kiryla Krasneuskega in avstrijskega reprezentanta Petra Wohlfahrtsttterja, novinci pa so argentinski sprejemalec Anton Menner, Grk Anestis Dalakours. Slovak Michal Petras in Mario Koncilja, ki je prišel iz ACH Volleyja. Od lanske sezone so od igralcev, ki so nosili glavno breme, ostali slovaški korektor Peter Mlynarčik, podajalec Maximilian Thaler, blokerja Michal Hruška in naš Uroš Pavlović ter libero Martin Weber. V prvem krogu avstrijskega državnega prvenstva je Dob na domačem igrišču s 3:0 (21, 13, 19) ugnal ekipo supervolley O.

  Ekipa je v primerjavi z lani nekoliko spremenjena, zagotovo pa gre za dobro ekipo. Morali bomo dobro servirati, veliko pa bo odvisno tudi od našega sprejema. Če bomo v teh dveh elementih dobri, lahko računamo na dobro igro, meni Ribič, ki ima manj podatkov o Spartaku, lani petouvrščeni ekipi slovaškega državnega prvenstva. Spartak je v novo sezono krenil z novim trenerjem, in sicer je namesto Martina Pipe zdaj Luboslav Šalata, do manjših sprememb je prišlo tudi v igralskem kadru.

  Skušali bomo dobiti še nekaj posnetkov z njihovo igro, za kako močno ekipo gre, pa v tem trenutku težko rečem. Trenutno razmišljamo le o Dobu, Slovakom se bomo posvetili po jutrišnji tekmi, je pred prvim letošnjim turnirjem v srednjeevropski ligi še dejal Ribič.

  Tudi v letošnji sezoni bo v srednjeevropski ligi nastopilo devet ekip, tekmovanje pa bo potekalo po turnirskem sistemu. Najboljše štiri ekipe se bodo uvrstile na zaključni turnir, kar je tudi v letošnji sezoni cilj kamniške ekipe. Novinca v ligi sta aktualni slovaški prvak Bystrina SPU Nitra in madžarski Vegyesz Kazincbarcika, ni pa več Panvite Pomgrada in Amstettna.

  Branilci naslova, odbojkarji ACH Volleyja, bodo na prvem turnirju igrali v Zagrebu. V petek jih čaka obračun z domačo Mladostjo, v soboto pa še z Vegyesz Kazincbarciko.

  Spored turnirja v Pliberku:

  Četrtek, 13. oktober: Posojilnica Aich/Dob – Calcit Volleyball (19:00), petek, 14. oktober: Calcit Volleyball – Spartak Myjava (19:00), sobota, 15. oktober: Posojilnica Aich/Dob – Spartak Myjava (19:00).

  Drugi turnirji Calcit Volleyballa v srednjeevropski ligi

  Kamnik, 26. do 28. december: Calcit Volleyball – Mladost Ribola Kaštela, Mladost Ribola Kaštela – Vegyesz Kazincbarcika, Vegyesz Kazincbarciko – Calcit Volleyball.

  Ljubljana, 12. do 14. januar: ACH Volley – Bystrina SPU Nitra, Calcit Volleyball – Bystrina SPU Nitra, ACH Volley – Bystrina SPU Nitra.

  Kamnik, 13. do 15. februar: Calcit Volleyball – Hypo Tirol Innsbruck, Hypo Tirol Innsbruck – Mladost Zagreb, Calcit Volleyball – Mladost Zagreb. 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji