Za uvod proti neugodni Panviti

  Svojo zadnjo preizkušnjo pred začetkom novega prvenstva so imeli Kamničani v ponedeljek, ko so gostili beograjski Partizan. Z Beograjčani so odigrali štiri nize, dva so dobili gostje, dva domačini, vendar trener Gašper Ribič ni bil popolnoma zadovoljen z igro svojih varovancev, zato pa je dobil določene odgovore, s kom bo v soboto začel novo prvenstvo, ki je še ne želi razkriti.

  V pripravljalnem obdobju kamniški odbojkarji niso odigrali prav veliko tekem, vendar so bili njihovi nasprotniki zelo kakovostni. Na turnirju za pokal Kamnika so premagali ACH Volley  in nato izgubili s Triglavom, na gostovanju v Italiji so izgubili proti A-2 ligaši iz Brescie ter igrali neodločeno z Monzo, ki igra v A-1 ligi. Nastopili so še na turnirju v Kanalu, kjer so osvojili prvo mesto po zmagi nad ACH Volleyjem in Salonitom. Pred začetkom prvenstvo so še enkrat igrali z ACH Volleyjem, za konec pa še z beograjskim Partizanom.

  Tekem morda res ni bilo toliko kot prejšnja leta, vendar so bile vse to močne preizkušnje. Na ta način smo dobili vpogled, kako igralci delujejo v tekmovalni situaciji, že večkrat pa sem poudaril, da nekateri igralci skupaj igrajo že kar nekaj let, se poznajo in zagotovo nam je bilo s te strani nekoliko lažje. Tako smo imeli več časa, da smo se posvetili treningom, kjer smo se posvetili določenim zadevam, na katerih bomo morali delati še naprej in v nekem obdobju narediti še kakšen korak naprej. Sezona bo dolga, v soboto se šele komaj začne, je o pripravljalnem obdobju dejal Ribič, ki bo prvič samostojno vodil moško člansko ekipo Calcit Volleyballa. Do zdaj je leto dni pomočnik Luke Slabeta, v zadnjih treh sezonah pa je z žensko ekipo Calcit Volleyballa osvojil dva naslova državnih prvakinj, pokalni naslov, dvakrat je bil najboljši tudi v srednjeevropski ligi.

  V pripravljalnem obdobju so težave s poškodbami imeli Jani Konjedic, Domen Kotnik in Jure Okroglič. Konjedic in Kotnik bosta za tekmo v Murski Soboti že v ekipi, edini pravi novinec v ekipi, Okroglič, še okreva po poškodbi gležnja.

  Vse te poškodbe so nas nekoliko zaustavile, vendar je to sestavni del pripravljalnega obdobja. S tistimi, ki so bili zdravi, smo normalno trenirali, na pomoč so nam priskočili tudi igralci iz drugje, tako da smo lahko imeli dobre in kakovostne treninge. Veseli me, da se Kotnik počasi vrača, upam pa, da tudi Okroglič čim prej spet na igrišču in da bomo lahko z vsemi igralci, ki jih imamo na voljo, trenirali in igrali.

  Z močno ekipo bo v prvenstvo krenila tudi Panvita Pomgrad, ki je svoje vrste pridobili izkušenega srbskega sprejemalca Vladana Đorđevića, ki je bil leta 2004 član srbske reprezentance na olimpijskih igrah v Atenah. V svoje vrste so pridobili tudi podajalca Jureta Kasnika, na mestu prostega igralca so se okrepili z nekdanjim mladinskim reprezentantom Janom Gašparinom, na mesto blokerja se je vrnil 200 cm visoki bloker Jaka Banič, že ob koncu lanske sezone tudi prosti igralec Jaša Ratkai, ki je bil poškodovan. Zato pa v ekipi ni več Tineta Kvasa, ki je tako kot Dejan Pelemiš, s katerim so se razšli že februarja, odšel v Maribor, v Radence je odšel Bine Fridrih, medtem ko je Blaž Grabar zaradi poškodbe rame končal svojo športno pot.

  Glede na to, kako so igrali v pripravljalnem obdobju in posnetke, ki smo jih pridobili, Sobočani delujejo zelo dobro. Dejstvo je, da je bila Panvita za nas vedno neugodna, tudi v mojih igralskih časih je bilo tako, in nič kaj drugačne tekme ne pričakujem v soboto. Igramo v njihovi dvorani in morali bomo odigrati resnično dobro, če bomo želeli zmagati. Skušali bodo igrati svojo najboljšo igro, na koncu pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo, je pred obračunom v Murski Soboti popolnoma miren Ribič.

  V soboto so na sporedu tudi druge štiri tekme prvega kroga 1. DOL. Ker se je kar nekaj ekip okrepilo tudi s tujimi odbojkarji, ob ACH Volleyju, Panviti Pomgradu tudi Maribor, Fužinar sijMetalRavne, Krka in novinec v ligi Hoče. Prav tako bodo z močnejšimi ekipami v novo sezono krenili Salonit Anhovo, Triglav in SIP Šempeter. Obeta se izredno hud boj že za uvrstitev v modro skupino.

  Prav vse ekipe imajo boljše zasedbe in vsaka tekma bo že skoraj odločilna v boju za modro skupino. Vendar se bo tudi letos vse odločalo v drugem delu sezone, ko bo treba biti najboljši. Prvi cilj je seveda uvrstitev med šest najboljših, potem pa biti v drugem delu sezone, ko bo na sporedu tudi zaključni turnir pokala Slovenije, v dobri formi. Pričakujem težke tekme, vendar verjamem v svojo ekipo, da bo igrala kot lani in se uvrstila na mesto, ki si ga vsi želimo, pa je o pričakovanjih v novi sezoni dejal novi trener Calcit Volleyballa.

  Državno prvenstvo bo v letošnji sezoni potekalo v nekoliko spremenjeni obliki. Po dvokrožnem prvem delu, v katerem bo še vedno nastopilo deset ekip, bo najboljših šest igralo v modri skupini, vendar po enokrožnem sistemu, ekipe od sedmega do desetega mesta pa po dvokrožnem sistemu za obstanek v ligi. Končnica bo potekala v že znani obliki (četrtfinale, polfinala, finale), prva finalna tekma bo na sporedu 15. aprila. 

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektor: Timotej Ratek

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  Panvita Pomgrad v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Urban Drvarič, Jure Kasnik.

  Sprejemalci: Mitja Pečnik, Jernej Detela, Jakob Rojnik, Vladan Đorđević.

  Blokerji: Jaka Banič, Dalibor Šmitran, Gorazd Flisar.

  Korektor: Aljoša Bogožalec.

  Prosta igralca: Jan Gašparin, Jaša Ratkai.

  Trener: Dejan Fujs, pomočnik trenerja: Sašo Topovšek.

  Pari 1. kroga 1. DOL za moške:

  Sobota, 8. oktober: Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball (dvorana OŠ I, Murska Sobota, 19:00), Hoče – Maribor (VŠD Hoče, 19:00), ACH Volley – Fužinar sijMetalRavne (dvorana Tivoli, 18:00), Krka – Triglav Kranj (ŠD Marof, 20:00), SIP Šempeter – Salonit Anhovo (OŠ Šempeter, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji