Kamničani z zmago iz Murske Sobote

  Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball  0:3 (-22, -18, -16)

  Murska Sobota – Dvorana OŠ I, gledalcev 200, sodnika: Skudnik (Mežica) in Valentar (Prevalje).

  Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič 1, Šmitran 1, Detela 4, Rojnik 6, Đorđević 11, Flisar 6, Bogožalec 10, Gašparin – libero, Ratkai – libero, Drvarič, Kasnik. Trener: Dejan Fujs.

  Calcit Volleyball: Štalekar 7, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Vidmar 10, Brulec 2, Lakner 1, Kotnik 8, Štembergar Zupan 10, Videčnik 7, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Soboški odbojkarji so v pripravljalnem obdobju prikazali zelo dobro igro, teden dni pred začetkom prvenstva pa so slavili na močnem turnirju, ki so ga sami priredili. Med drugim so premagali tudi Posojilnico Dob, boljši so bili tudi od Mariborčanov in zagrebško Mladost, v dobri formi pa so začetek državnega prvenstva prikazali tudi Kamničani, ki so, za razliko od domače ekipe, dobro formo potrdili tudi v uvodni tekmi 1. DOL.

  Sobočani so dvoboj s Kamničani začeli z Urbanom Drvaričem, Jakobom Rojnikom, Vladanom Đorđevićem, Daliborjem Šmitranom, Gorazdom Flisarjem, Aljošo Bogožalcem in liberom Janom Gašparinom. Na drugi strani mreže je Gašper Ribič, v svoji prvi uradni tekmi na klopi Calcit Volleyballa, v začetno postavo uvrstil Jana Brulca, Primoža Vidmarja, Domna Kotnika, Sašo Štalekarja, Matica Videčnika, Andreja Štembergar Zupana in libera Klemna Hribarja. Začetek tekme je pripadel gostom, ki so ob učinkoviti igri v napadu povedli z 8:3, vodili so tudi še 11:6, Bogožalec in Đorđević pa sta poskrbela zato, da so se Sobočani gostom približali le na točko zaostanka (11:12). Kamničani so jim z asom Jureta Laknerja pobegnili za tri točke (18:15), v izenačeni končnici pa so kamniški odbojkarji preko Kotnika izkoristili že svojo prvo zaključno žogo.

  Začetek drugega niza je bil v znamenju soboške ekipe, ki je po dveh zaporednih točkah Rojnika na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo treh točk. S tremi zaporednimi točkami Štalekarja, zadnjo je dosegel z blokom, sta bili ekipi na osmi točki že skupaj, do drugega tehničnega odmora pa so Kamničani prišli že do petih točk prednosti. Varovanci Gašperja Ribiča so delali zelo malo lastnih napak, v napadu so imeli več razpoloženih igralcev, precej boljši so bili tudi v bloku, kar jim je po novi točki prineslo vodstvo z 20:12. Čeprav so gostje izkoristili šele tretjo zaključno žogo, so drugi niz prepričljivo dobili.

  Tudi v tretjem nizu so na igrišču prevladovali gostje, domačini so delali vse preveč lastnih napak, na tekmi so jih naredili kar 30, Kamničani le 17, in po bloku Štalekarja so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo kar šestih točk. Visoko vodstvo odbojkarjev Calcita ni uspavalo, še naprej so igrali zavzeto, disciplinirano in po asu Kotnika so vodili že z 22:11. Do konca niza so Sobočani poraz nekoliko umilili, zmago za kamniško ekipo in prve tri točke v novi sezoni pa je potrdil kapetan Andrej Štembergar Zupan.

  Odbojkarji Calcit Volleyballa se bodo domačim navijačem prvič predstavili v torek, 11. oktobra, ko bodo v osmini finala pokala Slovenije igrali z ekipo Radenci, v četrtek, 13. oktobra, se bodo v Pliberku v prvi tekmi prvega turnirja srednjeevropske lige pomerili z domačo Posojilnico Dob, dan pozneje še z ekipo Spartak Myjava.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Mi smo bili veliko boljši v napadu, statistika je bila krepko na naši strani in že tu je bila velika razlika. Dobro smo jih zaustavili z blokom, predvsem Aljošo Bogožalca, ki se ni razigral, tako da Panvita ni igrala tako, kot je igrala v pripravljalnem obdobju. Naredili smo tudi zelo malo lastnih napak, bili smo tudi učinkoviti v napadu, kar je bil ključ do naše zmage.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji