Za prvo mesto na lestvici

  Čeprav se med sezono kamniški in ljubljanski odbojkarji med sabo pomerijo velikokrat, v letošnji so tako igrali že štirikrat, je vsaka njihova tekma nekaj posebnega.

  Z ACH Volleyjem smo igrali že toliko tekem, da ni več tiste začetne evforije, kot je bila še pred leti. Pozna se nam, da smo vsi že tudi bolj izkušeni in to jemljemo kot le še eno tekmo več. Ampak vseeno nikoli na takšnih tekmah ne manjka še dodatna motivacija, je pred jutrišnjim obračunom popolnoma miren Domen Kotnik.

  V zadnjih sezonah se v kamniškem taboru ne zadovoljujejo več le z vsakim osvojenim nizom, njihova pričakovanja so zdaj večja. Še zlasti po pokalnem naslovu, čeprav so jih Ljubljančani v Pliberku na tekmi srednjeevropske lige gladko premagali.

  Ne samo po pokalnem naslovu, že na prejšnjih tekmah je bil naš cilj zmaga. Na papirju je ACH še vedno boljši od nas, vendar je premagljiv, kar smo tudi že dokazali, ne samo enkrat. Zdaj je drugače igrati, kot takrat, ko smo bili v podrejenem položaju in smo bili veseli vsakega osvojenega niza ali pa točke.

  Z zmagami proti Ljubljančanom so Kamničani pridobili samozavest, ki ima realno osnovo. Vseeno pa ne smemo pozabiti, da je ACH Volley zdaj močnejši, kot je bil v pokalu Slovenije, saj so z Janom Pokeršnikom veliko pridobili.

  Pokeršnik dobro pozna nas, pa tudi mi njega. Vemo, da je zelo dober sprejemalec, kar je tudi dokazal na tekmi v Pliberku, ko je ACH prikazal izjemno igro in so nas brez večjih težav premagali. Lahko se izgovarjamo, da na tej tekmi nismo imeli menjav, vendar je treba priznati, da to ni bila ena naših boljših iger v letošnji sezoni, se je poraza v Pliberku dotaknil Kotnik.

  Če tista tekma v Pliberku ni bila ena boljših, pa so zato Kamničani dobro igro prikazali proti Mariborčanom. Res je, da Mariborčani niso bili ravno razpoloženi, toda, da igra nasprotnik slabše, je to velikokrat zasluga tudi tekmeca na drugi strani mreže.

  Vedno sta dva dejavnika, lahko ti tisti dan resnično ne igre in nisi razpoložen za igro, ali pa ti to prepreči nasprotnik. V soboto smo odigrali korektno tekmo, na trenutke tudi mi nismo blesteli, ampak je bilo dovolj za 3:0, kar je dobra popotnica za nadaljevanje prvenstva. Z Mariborom imamo vsako sezono težave, vsako leto nas vsaj enkrat preseneti in upam, da nas ne bo več. Pomembno je, da smo še vedno v boju za prvo mesto v modri skupini. Kako dolgo, pa bo odvisno tudi od jutrišnje tekme, je še dodal vse boljši sprejemalec kamniške ekipe.

  V sredo bosta v modri skupini na sporedu še dve tekmi, obe pomembni za trenutni vrstni red v modri skupini. Mariborčani bodo z zmago skušali na tretjem mestu prehiteti Sobočane, ki imajo trenutno točko več, medtem ko bodo Kanalci naredili vse, da na petem mestu zamenjajo Kranjčane, ki imajo prav tako točko več.

  Pari 4. kroga 1. DOL za moške – modra skupina

  Sreda, 24. februar: Calcit Volleyball – ACH Volley (ŠD Kamnik, 20:00), Salonit Anhovo – Triglav Kranj (ŠD Kanal, 19:00), Maribor – Panvita Pomgrad (ŠD Tabor, 20:00).

  Lestvica:

  1

  Calcit Volleyball

  16

  3

  0

  9

  2

  2

  ACH Volley

  16

  2

  0

  6

  1

  3

  Panvita Pomgrad

  9

  1

  2

  4

  7

  4

  Maribor

  8

  2

  1

  6

  7

  5

  Triglav Kranj

  3

  0

  3

  3

  9

  6

  Salonit Anhovo

  2

  0

  2

  4

  6

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji