Mariboru vrnili za poraz

  Calcit Volleyball – Maribor  3:0 (19, 22, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Kern (Kranj) in Klinar (Žirovnica).

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 8, T. Štern 19, Štalekar 1, Vidmar, Štembergar Zupan 1, Brulec 3, Lakner, Kotnik 10, Ž. Štern 3, Videčnik 10, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Maribor: Horvat 6, Planinc 8, Mlakar 1, Abraham, Vrabl – libero, Zidar, Košenina 5, Kasnik, Šoštarič, Uremović 5, Virtič, Plesec 7. Trener: Gregor Horvat.

  Pred dobrim mesecem dni so Kamničani v rednem delu državnega prvenstva v svoji dvorani, šest dni po slavju v pokalu Slovenije, doživeli hladen tuš, saj so jih Mariborčani gladko premagali. Ta poraz takrat Kamničanov ni oddaljil od drugega mesta po rednem delu prvenstva, tudi morebitni današnji jih še ne bi, saj bi imele še vedno prednost dveh točk pred Mariborčani, ki so trenutno tretji, zato pa bi se verjetno že poslovili od boja za prvo mesto. Tudi zato je bila motivacija na strani domače ekipe na najvišji možni ravni, vendar to velja tudi za goste iz Maribora, ki so do zdaj obe tekmi v modri skupini, dobili s 3:2.

  Na servis Jana Planinca, nekdanjega igralca Calcita, so Mariborčani, tudi po zaslugi lastnih napak kamniške ekipe, povedli s 5:1, zato je domači trener Marko Brumen, kije tekmo začel z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Maticem Videčnikom, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem,  vzel polminutni odmor. Z dvema zaporednima asoma Tončka Šterna so Kamničani že povedli 9:8, po bloku Matica Videčnika z 11:9, tako da je zdaj polminutni odmor vzel gostujoči trener Gregor Horvat. Domačinov ti ni zaustavilo, saj so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Z novim blokom Videčnika je bilo 19:14, s tretjim asom Tončka Šterna pa že 22:16. Do zmage v uvodnem nizu so Kamničani prišli po napaki Planinca na servisu.

  Čeprav so v drugem nizu Kamničami na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk, so po asu Planinca za gosti zaostajali za štiri (13:17). Domači so se po visokem zaostanku le prebudili, z vstopom Žige Šterna, ki je zamenjal Andreja Štembergar Zupana, so pridobili prodornost v napadu, na 21. točki izid izenačili, brata Štern sta nato poskrbela, da so Kamničani prišli do dveh zaključnih žog, spet pa se je niz končal po napaki Planinca, ki je v napadu žogo poslal izven igrišča.

  V tretjem nizu so Kamničani z blokom Domna Kotnika na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo petih točk, z blokom Jana Brulca in napaki Roka Abrahama pa so ob drugem vodili že z desetimi točkami naskoka. S tem je bila tekma praktično odločena, gostje so imeli vse preveč težav na sprejemu, v napadu pa niso imeli dovolj razpoloženega igralca, ki bi lahko prebil kamniški blok. Na drugi strani so domači odbojkarji le še enkrat več potrdili, da so trenutno za ACH Volleyjem najboljša slovenska ekipa, že v sredo pa v četrtem krogu v gosteh prihajajo prav Ljubljančani, medtem ko bo Maribor doma igral s Panvito Pomgradom.

  Izjavi po tekmi:

  Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: Če vemo, da smo pred dobrim mesecem dni proti Mariboru relativno gladko izgubili z 0:3, moramo biti z današnjo predstavo zadovoljen. Začetek tekme ni bil najboljši, nekoliko smo padli tudi na sredini drugega niza in bo koncu tretjega, sicer pa smo ves čas igrali na dokaj visoki ravni, kar je pred sredinem obračunu z ACH Volleyjem vsekakor dobra napoved.

  Gregor Horvat, trener Maribora: Danes smo padli na sprejemu, temu primerna je bila potem naša igra tudi v napadu. Žal nam je lahko za zapravljeno vodstvo v drugem nizu, ko so Kamničani z delnim izidom 7:1 prišli do zmage. Česa takšnega si ne bi smeli dovoliti, v tretjem pa je prišlo do razpada naše igre, kar je tako izkušena ekipa kot je kamniška, hitro kaznovala.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji