Za ACH bo dovolj energije

  Na prvih dveh tekmah v letu 2018 so kamniški odbojkarji osvojili štiri točke. Na obeh so odlično začeli uvodni niz, vendar s to razliko, da so minulo sredo na zaostali tekmi 11. kroga z dobro igro nadaljevali do konca niza in ga prepričljivo dobili, v soboto pa so se v Kranju po visokem vodstvu v končnici morali pošteno potruditi za zmago. Vendar so nato v dvoboju s Kanalci prišli le do točke, medtem ko v Kranju domačinom niso oddali niti niza, vsi trije pa so se končali na razliko.

  Uvodni niz tekme s Salonitom smo odigrali na dokaj solidni ravni, vendar takšne igre žal nismo nadaljevali. Vzrokov zato je verjetno več, sam najbolj pomembnega vidim v tem, da v ekipi ni bilo prave energije, bilo je premalo želje po zmagi, česar si v nadaljevanju prvenstva ne smemo več dovoliti. Težko je pojasniti, zakaj se nam to dogaja, kajti to ni bilo prvič v letošnji sezoni, menim pa, da bo moral to vsakdo od igralcev razjasniti pri sebi. Mislim, da tu ni težava v treningu ali trenutni formi, bolj je težava pri vsakem posamezniku, zato bomo morali stopiti skupaj kot ekipa, če bomo želeli uresničiti svoje cilje, ni najbolj zadovoljen s potekom letošnje sezone Klemen Hribar, libero Calcit Volleyja, ki se že veseli torkovega novega obračuna z Ljubljančani. Če je bilo na kakšnih drugih tekmah v vrstah Kamničanov čutiti pomanjkanje energije, je zagotovo ne bo primanjkovalo v novem derbiju z aktualnimi državnimi in pokalnimi slovenskimi prvaki.

  Z izjemo srednjeevropske lige in domačega pokala nam v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih in trenutno smo za zastavljenimi cilji, saj smo nanizali že pet porazov. Naš cilj je še vedno, da redni del državnega prvenstva in potem modro skupino končamo na drugem mestu, trenutno pa smo peti, kar je zagotovo manj od naših pričakovanj. Kot sem že omenil, bomo morali stopiti skupaj kot ekipa in skušati premagati vse nasprotnike, s katerimi bomo še igrali. Tudi ACH Volley, kajti le na ta način bomo prišli tja, kamor sodimo, je odločen Hribar, ki se je tudi proti Kranjčanom izkazal z dobrim sprejemom in igro v polju.

  Toda proti Ljubljančanom varovancem Gašperja Ribiča ne bo niti najmanj lahko, kajti ACH Volley v letošnji sezoni ni oddal niti točke. Že dolgo na dobri polovici rednega dela prvenstva ni imel tako veliko prednosti pred ostalimi ekipami.

  Ljubljančani imajo letos zelo močno ekipo, imajo dolgo klop in na vseh igralnih položajih imajo kakovostne menjave. Da bi v letošnji sezoni lahko premagal ACH Volley, moraš resnično igrati na vrhunski ravni, z malo napakami, če se želiš veseliti zmage proti njim. Druge ekipe smo dokaj izenačene, nekatere so izgubile kakšnega pomembnega igralca, dobile so druge, posledica vsega tega pa je, da gledamo izenačeno prvenstvo. Štiri, pet ekip je popolnoma izenačenih, tako da nikoli ne veš, kako se bo tekma končala.

  Toda, kako se bo za Kamničane sezona nadaljevala, bo v prvi vrsti odvisno od njih samih. Kakovost je na njihovi strani, kar so potrdili že nekajkrat.

  Da, res je, ampak bolj v posameznih nizih, kot na celotnih tekmah. Vsekakor je vse odvisno od nas samih, imamo dobro ekipo, dobro treniramo, analize nasprotnikov so prav tako dobre, tako da s te strani ni nobenih težav. Vse bo odvisno od nas samih, je o boljšem nadaljevanju državnega prvenstva prepričan Klemen Hribar, ki tudi v letošnji sezoni dokazuje, da sodi med najboljše slovenske proste igralce.

  Druge štiri tekme 13. kroga 1. DOL za moške bodo na sporedu v soboto. Za Kamničane bosta pomembna obračuna v Murski Soboti, kjer bodo domačini gostili Kranjčane, ter v Mariboru, kjer bo gostoval Salonit. V Novi Gorici bo GEN-I skušal uloviti priključek s Hočani, medtem ko so Črnuče z Markom Brumnom na klopi še v boju za šesto mesto in modro skupino. Do svoje prve zmage v sezoni bodo proti Hočam skušali priti Novomeščani.

  Pari 13. kroga 1. DOL za moške

  Torek, 23. januar: Calcit Volley – ACH Volley (ŠD Kamnik, 20:30), sobota, 27. januar: Krka – Hoče (ŠD Marof, 19:00), Maribor – Salonit Anhovo (ŠD Tabor, 18:30), Panvita Pomgrad – Triglav Kranj (dvorana OŠ I, 19:00), GEN-I Volley – Črnuče (Mestna dvorana Nova Gorica, 14:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji