Z zmago potrdile FF

  Calcit Volleyball– Mladost Zagreb   3:0 (25, 20, 14)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 20, sodnika: Isajlović (Avstrija) in Vitorini-Lisa (Slovaška).

  Calcit Volleyball: Grudina 6, Božič, Vrhovnik, Igličar, Forštnarič, Kučej 9, Kostić 14, Hribar, Jerala – libero, Turk, Potokar 11, Koleva 11, Van de Vyver 2. Trener: Gašper Ribič.

  Mladost Zagreb: Bečić, Perić 2, Cvetnić 5, Mlinar 17, Božičević – libero, Lukić, Božić, Vrbanc 10, Jurišić 5, Strunjak, Vugec 3. Trener: Edo Klein.

  Aktualne slovenske državne prvakinje so si po dveh porazih na turnirju v Budimpešti prejšnji teden nekoliko zapletle položaj glede uvrstitve na zaključni turnir srednjeevropske lige, zato je bila zanje današnja tekma proti zagrebški Mladosti toliko bolj pomembna. Z zmago bi si praktično že zagotovile uvrstitev med prve štiri ekipe, poraz bi jih od tega cilja bolj ali manj oddaljil.

  Trener Gašper Ribič je tudi tekmo z Mladostjo začel z Ilko van de Vyver, Moniko Potokar, Slavino Kolevo, Tino Grudino, Eleno Kučej, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo. Na prvi tehnični odmor so domače odbojkarice odšle z dvema točkama prednosti, na deseti točki so Zagrebčanke zahvaljujoč dobri igri v bloku in polju izid izenačile. S točko Ive Jurišić so gostje povedle s 14:13, z asom Lucije Mlinar in napaki Kostićeve pa je bilo že 18:14 za Mladost. Ribič je nalet gostij skušal zaustaviti s polminutnim odmorom, vendar neuspešno, kajti po novem asu, tokrat Jurišićeve je bil zaostanek domače ekipe že pet točk (15:20). Šele po drugem polminutnem odmoru so calcitovke le zaigrale bolje in na servis Kučejeve ter uspešnem napadu Kostićeve, izid na 22. točki izenačile. Kostićeva je poskrbela tudi za vodstvo 23:22, domačinke pa so prišle tudi do dveh zaključnih žog za vodstvo z 1:0, izkoristile so četrto, ko je točko dosegla Potokarjeva.

  Drugi niz se za calcitovke ni začel ravno spodbudno, saj je moral Ribič še pred prvim tehničnim odmorom svoje varovanke poklicati k sebi, saj so Zagrebčanke z novim asom povedle s 7:2. Nalet gostij je bil za trenutek zaustavljen, a do preobrata ob slabem sprejemu domače ekipe še ni prišlo, saj so Zagrebčanke še enkrat pobegnile za pet točk (12:7). Šele po tem novem visokem zaostanku so calcitovke le zaigrale bolj zbrano, bolj prodorno v napadu, se do drugega tehničnega odmora nasprotnicam približale na dve točki zaostanka, z blokom Kučejeve pa izid na 17. točki izenačile. Po dveh lastnih napakah gostij so domačinke povedle z 20:18, Potokarjeva pa je vodstvo povečala še za točko (21:18). Gostujoči trener Edo Klein je vzel še svoj drugi polminutni odmor, toda tudi po njem so calcitovke na servis van de Vyverjeve dosegle še dve zaporedni točki. Za vodstvo z 2:0 v nizih je poskrbela Kostićeva.

  V tretjem nizu je le prišla do izraza večja kakovost domače ekipe, ki je na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo štirih točk, na drugega pa z osmimi točkami naskoka. Začetni udarci domače ekipe so bili vse boljši, njihova igra v napadu je bila bolj raznovrstna, sprejem je bil na višji ravni kot v prvih dveh nizih, kar je calcitovkam prineslo zanesljivo zmago in uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige. Tako kot uvodni niz, je tudi tretjega končala Potokarjeva.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Volleyballa: Pozna se nam, da nimamo veliko časa za trening, saj si tekme sledijo ena za drugo. V tej sezoni nekaterih elementov v igri ne treniramo dovolj, predvsem tu mislim na blok, ki ga treniramo manj, kot bi si želel. Servisu posvečamo več pozornosti, a tu še nismo dovolj uspešni. Dva niza smo se trudili, tretjega le odigrali bolje in prišli do zaslužene zmage. Trenutno me zanima le četrtkova tekma, ki jo moramo dobiti.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji