Po Dobu z ACH Volleyjem

  Poraz z zagrebško Mladostjo in minimalna zmaga proti Mladosti iz Kaštele na domačem turnirju je kamniškim odbojkarjem nekoliko otežila uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige. V primeru dveh porazov v Pliberku, bi bili potem odvisni od razpleta turnirja v Kašteli in nato še gostovanju ekipe iz Kaštele v Innsbrucku. V boj za prva štiri mesta se lahko vmešajo še Sobočani, ki imajo trenutno resda le eno točko, vendar morajo igrati še štiri tekme, zato bodo varovanci Marka Brumna že v Pliberku skušali potrditi uvrstitev med najboljše štiri ekipe srednjeevropske lige.

  Tekmi z Lokomotivom iz Harkova v pokalu challenge sta bili za nas, ne glede na to, da se nismo uvrstili v četrtfinale, zelo pomembni. Odigrali smo dve odlični tekmi, še zlasti tista v Kamniku in mislim, da je bila to za ekipo velika izkušnja. Na podoben način jemljemo tudi srednjeevropsko ligo. Pred nami sta dve tekmi proti ekipama, ki sta ob Innsbrucku najboljši v srednjeevropski ligi, zato bo za nas nova priložnost, da odigramo dve dobri tekmi. Od tega si želim, da bi vsaj eno od njiju odigrali na res visoki ravni, konec koncev pa imamo seveda tudi tekmovalni cilj, saj se želimo uvrstiti na zaključni turnir. Da pa bi to dosegli, bomo potrebovali najmanj eno točko. Vsekakor imamo tekmovalne cilje in na obe tekmi se temeljito pripravljamo, je pred petkovim odhodom v Pliberk dejal Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa, ki se že ves teden pripravlja na Posojilnico Dob, ki jo v letošnji sezoni vodi Matjaž Hafner, v primerjavi z lansko sezono pa je doživela še nekaj igralskih sprememb.

  Dob ima zelo dobro ekipo. Na korektorju je Peter Mlynarčik, ki je dober korektor, dvometraš, potem sta na sprejemu Andrej Grut in Belorus Kiril Krasnevski. Še zlasti močni so v bloku, kjer so Peter Wohlfahrtstattter, ki je pri 204 cm okreten, skočen in nevaren v napadu, potem sta tu še slovenska reprezentanta Uroš Pavlovič in Danijel Koncilja, ki trenutno v glavnem sedi, pa je reprezentančni bloker in seveda Michal Hruška, ki tudi, če se ne motim, že četrto sezono igra v Dobu. Hruška je bil najmanj v rangu Borisa Brusa in Jerneja Stavbarja, zdaj pa skorajda ne pride na igrišče. Vse to samo govori, kako močni so na sredini. Hafner ima na voljo tudi dva solidna podajalca, ki igrata popolnoma različno, kar lahko zmede nasprotnika, če ni pripravljen na to, nekaj slabšo so morda le na mestu prostega igralca. Skratka, gre za ekipo, ki je dobro pokrita na vseh igralnih mestih in premagati njo, bi bil kar podvig.

  Pravi podvig pa bi bil še enkrat premagati tudi ACH Volley, ki je zdaj močnejši za Jana Pokeršnika.

  Pokeršnik je zagotovo igralec prve postave, ACH z njim ni dobil le na širini, temveč tudi na kakovosti in je zdaj še močnejši. Vsi vemo, da je odličen sprejemalec, vemo tudi, da ima nadpovprečno višino in da tako visoko, kot skače on, ne skače nihče od naših igralcev, seveda pa je zdaj tudi že izkušen. Osebno menim, da je bila to zelo dobro poteza ACH Volleyja, tako da nam bo proti njim zdaj še težje igrati, je še dejal Brumen.

  Kamničani bodo v Pliberku spet lahko računali na Žigo Šterna, ki v soboto proti Panviti Pomgradu zaradi težav z ramo ni mogel igrati, vendar je zadnje dni že normalno treniral. Žal to ne velja za Primoža Vidmarja, ki je bil na zadnjih treningih le kot libero, zato je vprašanje ali bo v Pliberku sploh lahko igral, medtem ko zagotovo ne bo Janija Konjedica, ki ima poškodovan gleženj. Sicer hodi na treninge, vendar ne dela z žogo, je v fazi okrevanja, namesto njega pa bo kot drugi podajalec Jernej Smrekar, sicer igralec druge kamniške ekipe.

  Od petka do nedelje bo še turnir v Kašteli, na katerem bodo ob domači ekipi igrali še odbojkarji Panvite Pomgrada in Spartaka Myjave. Kaštelane 24. februarja čaka še tekma v Innsbrucku proti vodilni ekipi srednjeevropske lige, za konec rednega dela tekmovanja pa bo Panvita Pomgrad gostila še turnir v Murski Soboti. Na njem bodo igrali še odbojkarji Posojilnice Doba in Amstettna.

  Spored turnirja v Pliberku

  Petek, 12. februar: Posojilnica Dob – Calcit Volleyball (19:00), sobota, 13. februar: Calcit Volleyball – ACH Volley (19:00), nedelja, 14. februar: Posojilnica Dob – ACH Volley.

  Lestvica:

  1

  Hypo Tirol INNSBRUCK (AUT)

  7

  7

  0

  21

  5

  636

  527

  19

  2

  ACH Volley LJUBLJANA (SLO)

  6

  5

  1

  15

  4

  470

  407

  15

  3

  Calcit KAMNIK (SLO)

  6

  4

  2

  15

  10

  578

  504

  11

  4

  Posojilnica AICH/DOB (AUT)

  4

  3

  1

  11

  5

  381

  347

  9

  5

  VCA AMSTETTEN N (AUT)

  6

  2

  4

  7

  12

  400

  453

  6

  6

  Spartak MYJAVA (SVK)

  6

  2

  4

  8

  15

  456

  545

  6

  7

  Mladost ZAGREB (CRO)

  8

  2

  6

  8

  21

  610

  683

  6

  8

  Mladost Marina KAŠTELA (CRO)

  5

  1

  4

  7

  12

  393

  426

  5

  9

  Panvita Pomgrad MURSKA SOBOTA (SLO)

  4

  0

  4

  4

  12

  354

  386

  1

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji