Z vso resnostjo v Novo mesto

  Kamniški odbojkarji so v minulem krogu nadaljevali z zmagami v modri skupini. Še naprej je ACH Volley edina ekipa, ki jih je premagala v letu 2015, čeprav so v prejšnjem krogu Kanalci slavili v prvem nizu, nato pa so Kamničani v svoji dvorani še enkrat več zagospodarili na igrišču. Toda prav odbojkarji iz Kanala so med tednom, na zaostali tekmi šestega kroga premagali Sobočane in na ta način pomagali varovancem Marka Brumna do najmanj končnega drugega mesta v modri skupini. Panvita Pomgrad za njimi zaostaja že deset točk, kar je tri kroge pred začetkom končnice državnega prvenstva neulovljiva prednost.

  „To je bila zagotovo dobra novica za nas, vendar bodo za nas preostale tri tekme, ki jih še moramo igrati v modri skupini, za nas prav tako pomembne. Vzeti jih moramo resno, že zato, ker od četrtfinala končnice ne bo več lahke tekme. Še vedno nam je v dobrem spominu lanski četrtfinale, ko smo proti Go Volleyju že viseli na nitki,“ je Tine Kvas, zadovoljen ob dejstvu, da bo njegova ekipa modro skupino končala najmanj na drugem mestu, hkrati pa se dobro zaveda, da do konca prvenstva ne bo več popuščanja. Tudi zato, ker so potem, ko je Astec Triglav v prejšnjem krogu odvzel točko ACH Volleyju, Kamničani še v igri za končno prvo mesto v modri skupini.

  „To je sicer res in to bo za nas dodatni motiv, čeprav, kakšne prav velike razlike med tem, ali si prvi ali drugi v modri skupini, niti ni. Za nas bodo najbolj pomembne tekme od četrtfinala končnice naprej, do takrat pa bomo morali dvigniti raven svoje forme. Sami igralci se s tem ne obremenjujemo preveč, to je bolj zadeva za našega trenerja in verjamem, da bomo do takrat v najboljši formi. V te tekme, ki so pred nami v modri skupini, bomo zagotovo šli na zmago. Če nič drugega, za boljši občutek.“

  Prva tekma od treh, ki so pred odbojkarji Calcita v modri skupini, bo že jutri v Novem mestu. Odbojkarji Krke so jih pred slabim mesecem dni pošteno namučili v Kamniku, toda v zadnjem času so imeli precej težav s poškodbami.

  „Ne glede na njihove težave bodo doma zagotovo še bolj nevarni, kot so bili na prvi tekmi, zato bomo morali v tekmo iti zbrano in na polno, če bomo želeli zmagati.“

  Za zdaj je vrstni red v modri skupini isti, kot je bil po rednem delu tekmovanja, zato pa so si v zeleni skupini Mariborčani že zagotovili prvo mesto. Presenetljivo?

  „Pričakoval sem, da bi Maribor zeleno skupino lahko končal na prvem mestu. Mislim, da se je že po rednem delu državnega prvenstva nekoliko izoblikovala ta razlika, toda, kot sem že dejal, najbolj pomembne tekme za vse nas, ki smo se uvrstili v končnico, šele prihajajo. V njej bomo morali dokazati, ali je naše realno mesto to, na katerem trenutno smo. Menim, da imamo boljši igralski kader, kot smo imeli lani, kar dokazujejo tudi dozdajšnji rezultati in upam, da bo tako tudi do konca prvenstva.“

  V osmem krogu modre skupine bosta na sporedu še dve tekmi. ACH Volley se je v prejšnjem krogu presenetljivo namučil v Kranju, kjer je izgubil točko, medtem ko je Panvita med tednom izgubila v Kanalu. Zanimivo bi lahko bilo tudi na dvoboju med Salonitom in Triglavom?

  „Kolikor mi je znano, se je Bogolažec poškodoval, kar se bo Sobočanom, če je to res, poznalo v njihovi igri. Že zato je prednost na strani Ljubljančanov, ki so še vedno boljša ekipa. Da ima Triglav dobro ekipo, je potrdil prav v prejšnjem krogu, kajti, če je v polni zasedbi in v dobri dnevni formi, je lahko zelo nevaren. Še zlasti bo to veljalo v končnici, pa tudi Salonitu v soboto ne bo lahko,“ se je Kvas, ki tudi v letošnji sezoni dokazuje, da trener Marko Brumen ob vsakem trenutku še kako resno računa nanj, dotaknil tekem osmega krog modre skupine.

  „Od tekme v Kamniku smo igrali tekmo s Triglavom, Salonitom, dvakrat z ACHjem in Panvito. Na vseh tekmah smo pokazali določen napredek v nekaterih elementih, vseeno pa nam še vedno veliko manjka, da bi lahko premagali kakovostnejšo ekipo. Naša težava je predvsem primerna zbranost v ključnih trenutkih. Smo pa v tem času dobili dva igralca, ki enakovredno konkurirata prvi postavi. Pričakujem reakcijo standardnih članov, da dvignejo svojo raven igre, drugače imamo za njih enakovredne menjave, ki lahko igrajo povsem neobremenjeno. Nosilci pa bodo morali, tudi proti težjim nasprotnikom pokazati bistveno boljše predstave,“ je pred jutrišnjo tekmo s Calcitom dejal Jernej Rojc, trener Krke, ki je med tednom gostovala v Zagrebu, kjer je proti Mladosti izgubila z 2:3. „Ta tekma nam je služila kot pregled trenutne forme igralcev. V soboto lahko proti Calcitu pričakujemo dobro tekmo, saj smo v Kamniku odigrali dobro partijo in nekaj podobnega lahko pričakujemo tudi v soboto v dvorani Marof. Smo v zaključnem obdobju modre skupine in prihaja čas, ko bodo vse ekipe stisnile in dvignile svojo formo na višjo stopnico. To moramo storiti tudi mi, če želimo biti v zaključku prvenstva konkurenčni. Čas za prilagajanje na modro skupino je mimo, prihajajo tekme, kjer bo bistven predvsem rezultat.“

   

  Krka v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Gašper Pucelj, Tom Smrke.
  Sprejemalci: Ivo Kastrevec, Martin Kosmina, Valentin Turk, Simon Vesel, Anže Zalar.
  Blokerji: Miha Bregar, Grega Erpič, Luka Lindič, Aleksander Rastoder.
  Korektorja: Luka Brulec, Ivan Vrhovšek.
  Prosta igralca: Gregor Ožbalt, Damjan Plantan.
  Trener: Jernej Rojc.

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.

  Korektorja: Tonček Štern, Primož Vidmar

  Prosti igralec:

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

  Pari osmega kroga 1. DOL – modra skupina

  Jutri: Krka – Calcit Volleyball (ŠD Marof, 20:00), ACH Volley – Panvita Pomgrad (ŠD Tivoli, 18:00), Salonit Anhovo – Astec Triglav (ŠD Kanal, 19:00).

  Lestvica:

  TekmeSetiTočke v setih
  poz.ekipatočkezm.izg.zm.izg.količnikzm.izg.količnik
  1ACH Volley29702173,0006495401,202
  2Calcit Volleyball27612063,3336135291,159
  3Panvita Pomgrad174315111,3645945671,048
  4Salonit Anhovo143412140,8575545790,957
  5Krka4165200,2505025870,855
  6Astec Triglav2076210,2865486580,833

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

   

  Komentarji