Z odlično igro v deveti finale DP

  Formula Formis – Calcit Volley     0:3 (-15, -22, -19)

  Hoče – VŠD Hoče, gledalcev 300, sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).

  Formula Formis: Pehnec 2, Sešel, Vrbanc 5, Tupikina 4, Bavdaž 4, Pajnik (L), Bukovec, Zdovc Sporer, Kotnik 2, Pravdič, Eržen 10, Štern. Trener: Matevž Kamnik.

  Calcit Volley: Kostić, Grudina 13, Frantti 18, Mihevc 5, Blažič, Mihalinec 7, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič (L), Brčić 3, Mijoč 14. Trener: Gregor Rozman.

  Minulo soboto so bile v prvi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva odbojkarice Formule Formisa na dobri poti, da povedejo z 1:0 v zmagah, toda po zaostanku dveh nizov so varovanke Gregorja Rozmana uprizorile preobrat, ko so se v pravi drami veselile končnega uspeha. Za uvrstitev v deveti zaporedni finale so tako Kamničanke, ki so ostale brez Maje Pahor in kapetanke Urške Igličar, potrebovale le še eno zmago, do nje pa so prišle že na današnjem gostovanju v Hočah.

  Igličarjeva si je na sobotni tekmi poškodovala oba meniskusa, natrgano pa ima tudi sprednjo križno vez, tako da bo že prihodnjo sredo morala na operacijo. Ob tem imam še nekaj drugih poškodb. Še dobro, da sem hitro prišla na vrsto za vse preiskave, tako da bom čez teden dni že imela operacijo. Upam, da bom lahko prišla bodrit soigralke vsaj na kakšni finalni tekmi, je povedala kapetanka Calcit Volleyja, ki ji želimo čim hitrejše okrevanje.

  V prvem nizu so si Kamničanke že pred drugim tehničnim odmorom priigrale visoko prednost. Ob prvem so vodile za tri, po napaki domače ekipe pa je bilo že 13:6 za gostje iz Kamnika, ki so po uspešnem napadu Tine Grudine na drugi tehnični odmor odšle s šestimi točkami prednosti. Dokončno so domačim odbojkaricam pobegnile na servis Bernarde Brčić, ki je z asom poskrbela za deset točk prednosti (23:13), zmago v uvodnem nizu pa je potrdila Katja Mihalinec.

  Drugi niz so bolje začela varovanke Matevža Kamnika, ki so imele v prvem nizu veliko težav na sprejemu, v napadu pa niso imele razpoložene igralke. Toda zato so drugega začele odlično in po točki Darje Eržen gostjam pobegnile že na 13:7. Z dvema zaporednima asoma Helene Mijoč in lastni napaki v domači ekipi so Kamničanke prišle le na dve točki zaostanka (11:13), s kar tremi zaporednimi asi pa je Grudina soigralke prvič v drugem nizu popeljala do vodstva (17:16). Že v naslednjem v napadu je bila uspešna še razpoložena Anellise Frantti. Domačinke so izid na 18. točki še zadnjič izenačile, kajti Franttijeva in Mijočeva sta poskrbeli za tri točke naskoka Calcitovk (21:18), Grudina pa za vodstvo z 2:0 v nizih.

  Tudi začetek tretjega niza je bil podoben drugemu, a le do prvega tehničnega odmora. Tudi tokrat so s prednostjo treh točk nanj odšle domače odbojkarice, toda z blokom Helene Mijoč sta bili ekipi na deseti točki že skupaj. Domačinke so le s težavo zaključevale napade, zato pa je na drugi strani mreže Bernarda Brčić imela na voljo tri razpoložene igralke, za nameček pa so bile Kamničanke še veliko boljše v bloku. In po enem od njih, že štirinajstem na tekmi, tokrat Franttijeve, je bilo že 20:15 za Calcit Volley. Visoke prednosti Kamničanke niso več izpustile iz rok ter z blokom številka 15, uspešna je bila Brčićeva, ter napaki domače organizatorke igre Ane Pehnec prišle do zaslužene zmage.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Težko bi rekel, da je to že bila vrhunska igra, vem pa, da lahko igramo in k temu tudi težim, tudi bolje. Izredno pomembno je bilo, da smo zdržali na psihološki ravni ter na igri servis in sprejem servisa. V teh dveh elementih igre smo danes res igrali na zavidljivi ravni, kar nam je omogočilo, da smo lažje zaključevali napade. Prvi cilj sezone smo dosegli, finalni obračuni z Mariborčankami pa bodo tista češnja na torti, za katero smo delali vso sezono. Vemo, da smo tik pred polfinalno tekmo s Formulo ostali brez Maje Pahor, nato se je na prvi tekmi poškodovala še Urška Igličar, kar je bil le dodatni udarec za ekipo, ki pa je vse to premagala. Zato sem toliko bolj vesel, da smo po tej psihološki strani ohranili mirnost, zbranost in tudi brez dveh tako pomembnih igralk prišli do zmage. Mislim, da so v finalu karte odprte.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji