Z najboljšima tekmama sezone za finale

  Čeprav so bili kamniški odbojkarji v sredo v Kanalu v prvem in tretjem nizu celo bližje zmagi, sta oba niza pripadla domači ekipi, ki je bila v drugem nizu ves čas boljši nasprotnik. Toda kot že nekajkrat v letošnji sezoni so Calcitovci zapravili visoko prednost, kar je bilo zanje na koncu usodno.

  V prvem in tretjem nizu smo bili v končnici v prednosti, ki je nismo znali izkoristiti, tako da so Kanalci zasluženo prišli zmage. Do konca obeh nizov se niso predali, borili so se za vsako žogo, kar se jim je obrestovalo. Mislim, da je prav prvi niz nekako vplival na naše nadaljevanje, kajti po vodstvu s 23:19 nismo več osvojili točke in po tako izgubljenem nizu ni preprosto nadaljevati tekme. Žal se nam to v letošnji sezoni vse prepogosto dogaja, vzrokov zato pa ne znam pojasniti, je o porazu v prvi polfinalni tekmi končnice spregovoril Tine Kvas, ki je bil po poškodbi Radoslava Gila edini organizator igre v kamniški ekipi.

  Medtem ko so Kanalci kot tretjeuvrščena ekipa modre skupine morali igrati četrtfinale končnice, so si Kamničani celili številne poškodbe. Toda po drugi strani so bili izven tekmovalnega pogona. V tem premoru smo pozdravili nekaj poškodb in mislim, da je prišel ob pravem času. Ta premor ni bil vzrok za izgubljeno tekmo ali da bi prišli iz tekmovalnega ritma, ampak več bo pokazala tekma v soboto, ki jo moramo dobiti, je odločen Kvas.

  Glede na izenačenost obeh ekip v letošnji sezoni, se v soboto v kamniški športni dvorani obeta še ena napeta in kakovostna tekma. Izid v zmagah je zdaj 3:3.

  S Salonitom smo letos zelo izenačeni in tudi v soboto bo zagotovo napeta tekma. Na srečo ni še nič izgubljenega. Bomo pa morali v soboto odigrati veliko bolje, če bomo želeli priti do zmage. Predvsem bomo morali bolje odigrati končnice nizov in bolje servirati. Salonit je sedaj v prednosti, saj jih do finala loči ena zmaga, nas pa dve, ugotavlja kamniški organizator igre, ki verjame, da lahko Calcit Volley v letošnji sezoni še dvakrat premaga Kanalce.

  Prepričan sem, da je finale dosegljivo, vendar bomo morali odigrati dve najboljši tekmi v sezoni in to zgolj v dveh dneh. Verjamem, da smo tega sposobni, želim pa si čim bolj glasne spodbude s tribun. Če kdaj, bomo zdaj resnično potrebovali tudi pomoč navijačev, si polne dvorane in glasne spodbude s tribun želi 27-letni Kvas.

  V soboto bo v dvorani Tivoli na sporedu še druga polfinalna tekma končnice. Po prvi v Murski Soboti je v prednosti ACH Volley, ki je v sredo slavil s 3:0, do finala pa ga tako loči le še zmaga.

  Spored polfinalnih tekem končnice 1. DOL za moške

  Prvi tekmi: Salonit Anhovo – Calcit Volley 3:0 (23, 16, 29), Panvita Pomgrad – ACH Volley 0:3 (-24, -20, -24).

  Drugi tekmi: Calcit Volley – Salonit Anhovo (ŠD Kamnik, 19:00), ACH Volley – Panvita Pomgrad (ŠD Tivoli, 16:00).

  Drugi tekmi: Calcit Volley – Salonit Anhovo (ŠD Kamnik, 19:00), ACH Volley – Panvita Pomgrad (ŠD Tivoli, 16:00).

  Napisal Miha Štamcar

  Foto Klemen Brumec

  Komentarji