V prednosti za zdaj Salonit

  Salonit Anhovo – Calcit Volley  3:0 (23, 16, 29)

  Kanal – Športna dvorana Kanal, gledalcev 400, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Milojevič (Ljubljana).

  Salonit Anhovo: Ilić 10, Česnik 1, Šarič (L), Jereb 3, Karnel, Drobnič, Basaneže 7, Čabarkapa 14, Kovačič, Tomić 5, Vrtovec 18. Trener: Andrej Urnaut.

  Calcit Volley: Pereira 5, Novljan 6, Ratek, Gil, Vidmar 14, Okroglič 13, Štalekar, Kvas, Lakner 1, Štembergar 9, Lazar, Rotar, Hribar (L), Golob (L). Trener: Gašper Ribič.

  V petih letošnjih medsebojnih dvobojih so na treh slavili kamniški odbojkarji, tudi na njihovem zadnjem v modri skupini, ki jim je odprl vrata do drugega mesta, tako da jim ni bilo treba igrati četrtfinalnih tekem. Glede na številne poškodbe je bilo to za Kamničane po svoje celo dobrodošlo, čeprav so bili zaradi tega pred prvo polfinalno tekmo v Kanalu nekoliko izven tekmovalnega ritma, na drugi strani pa so varovanci Andreja Urnauta v dveh tekmah izločili Hoče.

  Že pred tekmo je bilo jasno, da Gašper Ribič, trener kamniške ekipe, ne bo mogel računati na Domna Kotnika, za katerega je sezona končana, na ogrevanju pa se je poškodoval še Radoslav Gil, ki naj bi v soboto že lahko pomagal soigralcem. Tudi brez njega so Kamničani tekmo začeli odlično, z asom Primoža Vidmarja povedli s 5:1, vodili pa tudi že z 10:5. Kanalci se niso predali in po napaki gostov so izid na 18. točki izenačili, vendar so pred vstopom v končnico Kamničani povedli s 23:19. Visoko vodstvo jim še ni zagotavljalo vodstva z 1:0 v nizih, kajti na servis Dejana Čabarkape so domačini uprizorili popoln preobrat, kapetan Kanalcev pa je z asom tudi končal uvodni niz. V drugem  nizu so gostujoči odbojkarji še pod vtisom zapravljene priložnosti iz prvega niza korak z domačo ekipo držali do zaostanka dveh točk (12:14). Njihovo usodo je tokrat s servisi zapečatil Matic Vrtovec, ki je Kanalce popeljal do vodstva z 18:12, niti polminutna odmora in menjave pa Kamničanov niso več vrnile v igro. Niz je tudi tokrat končal Čabarkapa.

  Prava drama pa se je odvijala v tretjem nizu, v katerem so Kamničani do prve večje prednosti prišli po bloku Saša Štalekarja (13:8), vendar so se domačini hitro vrnili v igro in po bloku Matije Jereba izid na 18. točki izenačili. Podobno kot v prvem nizu so bili v končnici bližje zmagi kamniški odbojkarji, ki so prišli do treh zaključnih žog, vse tri so Kanalci ubranili ter nato sami izkoristili šesto za vodstvo z 1:0 v zmagah v seriji polfinalnih tekem končnice.

  Izjava po tekmi

  Jure Okroglič, igralec Calcit Volleyja: V prvem in tretjem nizu nismo izkoristili visoke prednosti, ki smo jo imeli v končnicah obeh nizov, zato smo bili kaznovani. Na drugi strani so Kanalci izkoristili to, kar smo jim ponudili in zasluženo zmagali. Vendar ni še prav nič izgubljenega, naslednji tekmi se igrata v Kamniku in verjamem, da lahko ob pomoči svojih navijačev pridemo do dveh zmag in uvrstitve v finale.

   

  Komentarji