Ves čas so verjeli v napredovanje

  Osemnajst tekem, šestnajst zmag in le dva poraza, oba z 2:3 in oba potem, ko je bilo že nekaj časa znano, da bodo napredovali v 2. DOL, je izkupiček odbojkarjev Calcit Volleyball II v letošnji 3. DOL zahod. Izkupiček, ki si ga pred začetkom sezone niso upali napovedovati, čeprav niso skrivali, da se spogledujejo z napredovanjem v višji rang tekmovanja. Ob tem velja še omeniti, da so se v pokalu Slovenije prebili do osmine finala, kjer jih je zaustavil šele Salonit.

  „Pred začetkom sezone je bil naš cilj uvrstitev v drugo ligo. To je bilo vidno na treningih, saj je bil tudi pristop po mojem mnenju boljši in resnejši kot prejšnja leta. Glede na končno razmerje zmag in porazov je res videti, da smo se dokaj gladko uvrstili v drugo ligo, vendar smo imeli vmes nekaj težkih tekem, ki bi se lahko končale drugače in vplivale na potek sezone. Ampak na začetku si nisem mislil, da bomo končali sezono le z dvema porazoma. Po mojem mnenju se lanska sezona od letošnje razlikuje v tem, da smo vsi leto starejši. S tem mislim, da so malo mlajši soigralci v enem letu napredovali, kar se pozna tudi pri sami kakovosti treninga. Od prvega dne priprav na novo sezono je bila večja tudi resnost na treningih, večji pa je bil tudi obisk. Poleg vsega pa se velikokrat družimo tudi izven odbojkarskih igrišč, kar zagotovo pripomore h kemiji v ekipi,“ je o zdaj že minuli sezoni dejal Jernej Smrekar, ki kot večni optimist nikoli ni niti za trenutek pomislil, da jim ne bo uspelo uresničiti zastavljenega cilja.

  „Ko smo tekmovanje začeli z nekaj zaporednimi zmagami, smo pridobivali samozavest, ampak mislim, da je bila ključna tista tekma z Ljubljana Volley, v Ljubljani, v kateri smo zmagali s 3:1. Mislim, da smo se po tej tekmi dokončno sprostili in še bolj čvrsto verjeli v to, da se nam bo uspelo uvrstiti v drugo ligo.“

  Potem, ko so si nekaj krogov pred koncem tudi praktično zagotovili napredovanje, so si postavili še en cilj – sezono končati brez poraza.

  „Žal nam to ni uspelo, ampak to ne igra kakšne velike vloge. Je pa res, da, ko smo prišli do točke, ko smo že vedeli, da smo že uvrščeni v 2. ligo, zbranost in obisk treninga nista bila več na isti ravni kot pred tem,“ priznava otrok Calcit Volleyballa, ki se, tako kot soigralci, že veseli novega izziva.

  „Prepričan sem, da motivacije za treniranje in dokazovanje naslednjo sezono ne bo manjkalo pri nobenem igralcu, saj v drugi ligi ni igral še nihče od nas. Kolikor pa poznam soigralce, so vsi željni dokazovanja in zmag. Kar se mojih osebnih ambicij tiče, bi se rad v prihodnosti preizkusil tudi v prvi ligi,“ pravi 21-letni študent biotehniške fakultete, kjer obiskuje drugi letnik univerzitetnega programa lesarstva, ki se je tudi že preizkusil v vlogi trenerja mlajših selekcij.

  „Da, res je. Dve leti sem se ukvarjal tudi z mlajšimi selekcijami, vendar je za zdaj prevladala želja po igranju. Kako bo v prihodnje s trenerstvom, pa bomo še videli.“

  Vsekakor ima Jernej Smrekar glede trenerskega dela še veliko časa, nekoliko manj do začetka druge lige, zato pa bo v prihodnjih dneh eden tistih, ki bo spodbujal obe prvi kamniški ekipi na poti do naslova državnega prvaka.

  „Glede na to, da so naše igralke v letošnji sezoni že premagale Mariborčanke, pa tudi obratno, bo vsaka finalna tekma napeta in vredna ogleda. Kot navijač Calcit Volleyballa pa seveda upam na najboljše, namreč, da Kamničanke osvojijo državno prvenstvo. Tudi v prvi moški ligi smo na dobri poti, vendar bo najprej treba v polfinalu končnice premagati Salonit, glede na prikazane igre v letošnji sezoni pa mislim, da imamo možnosti tudi za osvojitev državnega naslova.“

  Omenimo še, kdo vse je bil v sezoni 2014/15 zaslužen, da bo imel Calcit Volleyball v prihodnji sezoni ob prvoligaški ekipi še drugoligaško. To so organizatorja igre: Jernej Smrekar, Rok Markuš: sprejemalci: Žan Bezjak, Nejc Močnik, Gašper Hribar, Peter Lombergar, Leon Lombergar.; blokerji: Grega Ratek, Luka Lazar, Jan Pobernik; korektorji: Jaka Klemenčič, Teo Podobnik, Timotej Ratek, Tim Zidar, prosti igralec: Metod Golob in seveda trener Gregor Hribar.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec, Tine Forštnarič

   

  Komentarji