V polfinalu s Kanalci

  Lunos Maribor – Calcit Volleyball 0:3 (-18, -19, -13)

  Maribor – Dvorana Tabor. 200 gledalcev. Sodnika Valentar (Prevalje) in Seifried (Maribor).
  Lunos Maribor: Dukarič – libero2, Mlakar 1, Slaček, Virtič 1, Plesec 12, Zidar, Košenina 5, Donik 15, Škorc – libero1, Uremovič 4, Javornik. Trener: Sebastijan Škorc.
  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 1, T. Štern 6, Drobnič 3, Vidmar, Štembergar Zupan11, Brus 4, Kvas 2, Stavbar 5, Kotnik 18, Ž. Štern 1, Brulec 1. Trener: Marko Brumen.

   

  V rednem delu prvenstva so kamniški odbojkarji nepričakovano izgubili v Mariboru, kar je bil za varovance Marka Brumna, ki so tekmo začeli v postavi Jan Brulec, Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žan Nmovljan, Jernej Stavbar, Tonček Štern in Klemen Hribar na mestu prostega igralca, dovolj velik opomin, da so na povratno četrtfinalno tekmo končnice državnega prvenstva vstopili brez podcenjevanja. Na drugi strani mreže so mariborski odbojkarji, ki so z uvrstitvijo v četrtfinale svoj letošnji cilj ne samo dosegli, temveč tudi presegli, želeli proti Kamničanom osvojiti vsaj častni niz. Njihov trener in prosti igralec Sebastijan Škorc je tudi povratno tekmo začel z Nejcem Zidarjem, Vasjo Plescem, Žigo Donikom, Urošem Mlakarjem, Filipom Uremovičem in Alanom Košenino in do petnajste točke so domači odbojkarji držali korak z gosti iz Kamnika. Toda na servis Stavbarja so kamniški odbojkarji dosegli pet zaporednih točk, zadnji dve z asom, kar je tudi odločilo uvodni niz. Mariborčanom je popustila zbranost na sprejemu, kar so Kamničani seveda hitro izkoristili v svojo korist.

  Še bolj izenačen je bil drugi niz, kajti v njem so se domači odbojkarji gostom upirali vse do izida 19:19, v končnici pa so prevladovali Kamničani, ki so dosegli kar šest točk zapored. V napadu je bil v njihovih vrstah nezaustavljiv Kotnik, prav tako so bili boljši na sprejemu in v bloku, medtem ko sta v domači ekipi svojo nalogo v napadu dobro opravljala Donik in Plesec, zato pa so Mariborčani zatajili v bloku in na sprejemu. To še toliko bolj velja za tretji niz, v katerem je Novljana na mestu blokerja zamenjal Boris Brus, priložnost za igro so v nadaljevanju dobili tudi Tine Kvas, Sergej Drobnič in Primož Vidmar. Ob zaostanku dveh točk na prvem tehničnem odmoru in štirih ob drugem ni še prav nič kazalo na gladko zmago kamniške ekipe v tretjem nizu, toda na servis Kvasa je dosegla kar šest točk zapored in se prepričljivo uvrstila v polfinale končnice. O premoči Calcit Volleyballa dovolj zgovorno govorijo tudi statistični podatki, saj so prav v vseh prevladovali. Vsekakor sta bili obe tekmi z Mariborčani dobra napoved za polfinalni tekmi s Salonitom, ki je tudi v Kranju brez izgubljenega niza premagal Astec Triglav. Po vsega 65 minutah igre so na Ravnah slavili tudi branilci državnega naslova, odbojkarji ACH Volleyja, za manjše presenečenje pa so v Novem mestu poskrbeli krkaši, tako da bo na dvoboju med Krko in Panvito Pomgradom potrebna še tretja tekma. Na sporedu bo v soboto, 28. marca, prvi polfinalni tekmi pa v sredo, 1. aprila.

   

  Izjavi po tekmi

  Sebastijan Škorc, trener in igralec Lunos Maribora: „Trudili smo se po svojih najboljših močeh, toda kakovost je bila na strani kamniške ekipe, ki je to potrdila tudi na igrišču. Glede na to, da smo izgubili proti boljši ekipi od sebe, ni razloga za slabo voljo, Čeprav smo s tekmovanjem v prvi ligi končali, bomo še naprej marljivo trenirali in se pripravljali na novo sezono.“

  Andrej Štembergar Zupan, kapetan Calcit Volleyballa: „Še kako dobro nam je ostal v spominu poraz v prvem delu sezone, zato smo v tekmo vstopili brez podcenjevanja. Mislim, da smo prikazali dobro igro in zdaj smo že osredotočeni na polfinalni obračun s Salonitom.“

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji