V Zwettlu uradni začetek sezone

  Prvi turnir srednjeevropske lige bi Kamničanom lahko služil kot odlična priprava na začetek državnega prvenstva, ko bodo prihodnjo soboto gostili Krko, toda na dan odhoda v Avstrijo je vprašanje, na koga bo trener Gašper Ribič v Zwettlu sploh lahko računal. Na sobotnem turnirju za pokal Kamnika niso igrali Domen Kotnik, Sašo Štalekar, Jure Lakner in Timotej Ratek, po tekmi s Posojilnico Aich/Dob je imel težave s poškodbo tudi Primož Vidmar, popolnoma zdrav ni bil niti Maxson Pereira. Turnir tako ne prihaja ob ravno ugodnem času, saj bodo slovenski pokalni zmagovalci igrali proti ekipam, ki bodo njihov neposredni konkurent za uvrstitev na zaključni turnir.

  Glede na trenutno zdravstveno stanje v ekipi turnir resnično ne prihaja ob najboljšem času, vendar to, kar imamo, imamo in bomo s temi igralci, ki so zdravi, skušali igrati čim bolje. Se pa strinjam, da so vse ekipe premagljive, zato bodo izidi zelo pomembni za nadaljevanje lige. Pred nami so tri tekme, na vsaki bomo igrali na zmago, v nedeljo pa bomo videli, kakšen bo izkupiček. Predvsem pa bomo šli iz tekme na tekmo, bolj kot na nasprotnika pa se bomo osredotočili nase, da bomo tekme odigrali čim bolj kakovostno, in če bomo našli pravo šesterko, ki bo igrala, kot si želimo, verjamem, da se bomo s turnirja vrnili zadovoljni, je pred odhodom v Avstrijo dejal Gašper Ribič, ki je tudi med tistimi, ki imajo zdravstvene težave. V ponedeljek in torek je ostal doma, tako da je treninge vodil njegov pomočnik Aleš Hribar.

  Začetna postava povzroča Ribiču kar nekaj preglavic. Prvi pogoj, da bo kdo začel tekmo, je, da bo zdrav, seveda pa bomo skušali tudi kaj menjati, saj nas v treh dneh čakajo tri tekme. Če se bo le dalo, bomo menjavali, kajti v treh dneh ni ravno preprosto odigrati treh tekem v isti postavi. S kom bomo začeli uvodno tekmo v Zwettlu pa niti slučajno še ne vem, kajti tudi Radoslav Gil je manjkal na ponedeljkovem in torkovem treningu, tako da smo bili na mestu podajalca samo s Tinetom Kvasom. Lahko se zgodi, da bo začetna postava popolnoma premešana, je o težavah, ki pestijo Kamničane, spregovoril Ribič.

  Prvi nasprotnik Kamničanov v Zwettlu bodo Košice, novinec v tem tekmovanju, ki so bile lani v slovaškem državnem prvenstvu tretje. Vodi jih Richard Vlkolinsky, v svoji ekipi pa imajo same domače odbojkarje. V soboto se bodo Ribičevi varovanci pomerili z Mladostjo iz Kaštele, ki jo dobro poznajo, aktualni hrvaški državni prvaki pa so letos močnejši za ameriškega korektorja Josepha Normana. Na papirju naj bi najslabšo ekipo imel domači Union Raiffeisen Waldviertel, ki pa je sestavljen praktično iz samih tujih odbojkarjev. Trener je Čeh Zdenek Šmejkal, v ekipi pa so ob dveh Avstrijcih še Čeh, Brazilec, Latvijec, Portugalec, Kanadčan, Nemec in trije Poljaki. Lani so bili v avstrijskem državnem prvenstvu četrti.

  Prvi cilj kamniške ekipe v srednjeevropski ligi, v kateri so največji uspeh dosegli predlani, ko so bili tretji, je uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice. V letošnji sezoni bo sistem tekmovanja isti kot lani, le da bo zdaj enajst ekip, prvič brez Hypo Tirol Innsbrucka, ki bo v novi sezoni igral v nemškem državnem prvenstvu. Prvič bo v tem tekmovanju ob Waldviertelu in Košicah igral tudi kranjski Triglav.

  Calcit Volley bo domačin turnirja od 24. do 26. novembra, v Kamniku pa bosta igrala še Mladost Zagreb in Spartak Myjava, v okviru tretjega kroga 1. DOL pa bo 21. oktobra doma igral še s Triglavom.

  Turnir srednjeevropske lige v Zwettlu

  Petek, 29. september: Calcit Volley – KDS šport Košice (17.00), Union Raiffeisen Waldviertel – Mladost Ribola Kaštela (19.00).

  Sobota, 30. september: Calcit Volley – Mladost Ribola Kaštela (17.00), KDS šport Košice   Union Raiffeisen Waldviertel (19.00).

  Nedelja, 1. oktober: KDS šport Košice – Mladost Ribola Kaštela (15.00), Union Raiffeisen Waldviertel – Calcit Volley (17.00).

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji