V sredo doma z Grazom

  Slovenske podprvakinje, ki so na turnirju v Stranjah prvič v letošnji sezoni igrale v polni zasedbi, so proti zagrebški Mladosti in italijanski ekipi Trentino Rosa, ki igra v A-2 lig,i odigrale dva nekoliko slabša niza, zato pa štiri zelo dobre, kar jim je tudi prineslo prvo mesto.

  Da, lahko bi rekli, da smo odigrali dva slabša niza in štiri, ne bi ravno rekel, da zelo dobre, vendar dobre nize, ampak ne glede na to, bi se bolj osredotočil na to, da so dekleta takoj prevzele ekipni duh, ki nas bo moral krasiti skozi sezono. Vse štiri nize, ki smo jih dobili, pa tudi tista dva, ki smo ju izgubili, smo igrali kot ekipa, kar mora biti podlaga za vse prihodnje tekme, je o turnirju v Stranjah povedal Gregor Rozman, ki je po vrnitvi z reprezentančnih akcij prvič vodil svoje varovanke.

  Čeprav statistika ni vedno pravi pokazatelj dogajanj na igrišču, je bilo opaziti stabilen sprejem, zato pa nekaj manj neposrednih točk z blokom.

  Ključ do zmag bo vsekakor v dobrem sprejemu in na drugi strani v dobrem začetnem udarcu. Na teh dveh elementih igre bomo morali graditi svojo igro in ju na vsaki tekmi držati na visoki ravni. Seveda potem prideta na vrsto blok in obramba, kjer nas čaka še veliko dela. Nekaj stvari je bilo sicer dobrih, nekaj manj dobrih, ampak to me ni presenetilo, kajti ekipa je nova, prav tako pa na tem elementu še nismo veliko delali. Blok v povezavi z obrambo pride sčasoma in pride s treningom, toda za prve tekmovalne situacije tudi v tem elementu nismo igrali slabo, se pa da igrati še bistveno bolje, je o trenutnih dobrih in slabših plateh svoje ekipe dejal kamniški trener.

  Predvsem zmaga nad Trentinom, ki ga vodi Nicola Negro, nekdanji trener Calcit Volleyja, je vsekakor dobra spodbuda za kamniške odbojkarice, ki jih v tem tednu čakata še dve tekmi. V sredo z avstrijskim UVC Grazom, v minuli sezoni tretjeuvrščeno ekipo avstrijskega državnega prvenstva, ki ga vodi slovenski trener Dušan Jesenko, težji obračun pa jih čaka dan pozneje v Vidmu.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji