V Tivoli po zaključno žogo

  Čeprav bi po zmagi na uvodni finalni tekmi končnice državnega prvenstva kamniški odbojkarji v drugo lahko vstopili popolnoma neobremenjeno, so bili oni tisti, ki so jo začeli bolj nervozno, z več napakami. Kot da so si na ramena naložili breme, da to tekmo morajo na vsak način dobiti.

  Če smo bili na prvi tekmi ves čas v prednosti, je bilo na drugi to ravno obratno. Tokrat smo bili mi tisti, ki smo ves čas zaostajali in smo jih morali loviti. V tem lovljenju smo porabili veliko energije, imeli v drugem in tretjem nizu svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili, je pa tudi dejstvo, da je ACH igrali veliko bolje kot na prvi tekmi, mi nekoliko slabše, temu primeren je bil na koncu izid. Toda kljub temu, da nismo igrali na visoki ravni, smo jim bili blizu, zmanjkali sta nam dve, tri žoge, če bi jih izkoristili, bi bil morda tudi končni izid drugačen, se je Jan Brulec dotaknil prve kamniške finalne tekme v končnici.

  Izid v zmagah je tako zdaj neodločen, prednost domačega igrišča pa je spet na strani ACH Volleyja.
  To niti ni tako pomembno. V nadaljevanju finalne serije se bomo morali osredotočiti predvsem na svojo igro. ACH je v Kamniku veliko bolje serviral, tudi sprejemal, bolj nevarni so bili v napadu, naredili so tudi veliko manj lastnih napak kot na prvi tekmi, tako da bomo morali biti predvsem mi tisti, ki bomo morali svojo igro dvigniti na višjo raven.
  Velik prispevek k zmagi Ljubljančanov je dal Jan Kozamernik, ki ga na prvi tekmi ni bilo, z njim v igri pa so branilci naslova državnih prvakov veliko bolj stabilni in zanesljivi.
  Kozamernik po mojem mnenju najboljši igralec ACH Volleyja, tako na bloku, servisu … V prvem nizu je bil prav on tisti, ki je z dvema serijama na servisu naredil razliko, tudi na bloku so Ljubljančani po njegovi zaslugi prevladovali, tako da je, če je on v igri, veliko težje igrati. Toda kot rečeno, vse bo odvisno od nas samih in naše ravni igre, opozarja Brulec.

  Kamničani so se po tekmi v miru pogovorili, analizirali svojo igro, do četrtkove tekme v Tivoliju so imeli še tri treninge, tako da bodo polni energije skušali še enkrat v gosteh presenetiti ljubljanske odbojkarje.
  Ponedeljkova tekma je za nami. Zdaj se moramo zbrati za četrtkovo, jo odigrati na višji ravni kot v ponedeljek, in če bo tako, se lahko nadejamo ugodnejšega izida. V letošnji sezoni smo to že nekajkrat dokazali, vendar bomo morali dobro igrati vsi, celotna ekipa, kajti le tako lahko premagamo ACH. Če bosta igrala le dva, trije, to ne bo dovolj, opozarja organizator igre kamniške ekipe.

  Spored finalnih tekem končnice 1. DOL za moške:
  Prva finalna tekma, četrtek, 13. april: ACH Volley – Calcit Volleyball 1:3 (-22, 21, -25, -14).
  Druga finalna tekma, ponedeljek, 17. april: Calcit Volleyball – ACH Volley 0:3 (-14, -22, -24).
  Tretja finalna tekma, četrtek, 20. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00).
  Morebitna četrta finalna tekma, 24. april: Calcit Volleyball – ACH Volley (ŠD Kamnik, 18:00).
  Morebitna peta tekma, četrtek, 27. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00).
  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji