V Šoštanju bo težje kot v Kamniku

  Pregovor, da jabolko ne pade daleč od drevesa, še, kako velja tudi za letošnjo pridobitev Calcit Volleyballa, mladinskega reprezentanta Sergeja Drobniča, saj je dres trikratnih državnih prvakov v preteklosti nosi tudi njegov oče Aleš. V lanski sezoni sta skupaj igrala v 2. DOL, pred letošnjo pa je nadarjeni sprejemalec šel po očetovih stopinjah in odšel v Kamnik. Za zdaj mu trener Marko Brumen na tekmah še ne namenja veliko priložnosti.

  Dejstvo je, da je preskok iz druge v prvo ligo očiten, saj so prav vsi elementi na višji ravni, toda po drugi strani vendarle ni tako velike razlike, da ne bi mogel igrati v prvi ligi. Ni razloga, da bi bil v podrejenem položaju. Normalno je, da bi si želel igrati več, vendar bo tekem še veliko in zavedam se, da so drugi v prednosti pred mano. Pred mano je še veliko dela, biti bom moral potrpežljiv in se na treningih dokazati trenerju, da mi bo dal še več priložnosti,“ je z obema nogama čvrsto na realnih tleh devetnajstletnik iz Kočevja, ki mu seveda godi, da je njegova ekipa trenutno na drugem mestu prvenstvene lestvice.

  Za zdaj nam gre vse po načrtih, čeprav bo vse zdaj nekoliko težje, ker večno bomo igrali v gosteh. Naši nasprotniki bodo še bolj motivirani, da nas premagajo, ker so prvič izgubili proti nam, večina od njih pa bo imela še prednost domačega igrišča. Ocenjujem, da zato težje prihajati do zmag kot do zdaj, vendar igramo dobro, zato upam, da bomo podobno uspešni, kot smo bili v prvem delu prvenstva, tudi v nadaljevanju sezone.“

  Ena takšnih težjih tekem, kot je bila prva, bo že jutrišnja v Šoštanju. Šoštanjčani po porazu v Kamniku, ko niso ravno blesteli s svojo igro, v zadnjih krogih igrajo zelo dobro. Uspešni so bili tudi v pokalnem tekmovanju, kjer so izločili Hoče.

  Šoštanjčani, kot kaže iz treninga v trening, s tekme na tekmo napredujejo in mislim, da bodo pokazali v Šoštanju drugačno igro, kot so jo v Kamniku. Njihov vzpon me niti ne preseneča, ker imajo v ekipi večino igralcev, ki so že igrali prvo ligo in že imajo izkušnje, tisti, ki pa so prišli v prvo ligo, pa se želijo dokazati in si zagotoviti mesto v prvi postavi. Vsekakor bo to težka tekma, nikakor ne bo lahka,“ meni Sergej Drobnič, ki pa ne beži od tega, da bo njegova ekipa na tej tekmi v vlogi favorita. Tako kot tudi Panvita na domačem igrišču proti Go Volleyju in ACH Volley v gosteh pri Mariboru. Sobočani bodo zagotovo željni maščevanja za poraz v prvem delu, ko so jih Novogoričani presenetili v svoji dvorani. Tudi vse drugo, kot zmaga Salonita na tekmi z Ravenčani, bi bilo presenečenje, zato pa bo veliko bolj napeto v Novem mestu.

  ACH Volley je včeraj v ligi prvakov prikazal zelo dobro igro. Čeprav bodo utrujeni, ni dvoma, kdo bo na tej tekmi slavil. Kakovost je očitno na njihovi strani. Nekaj podobnega velja tudi za tekmo v Murski Soboti. Panvita potrebuje točke, da bo pred začetkom Modre skupine dovolj visoko, da si bo zagotovila boljše izhodišče v njej. Podobno verjetno razmišljajo tudi v Kanalu, ki bi dejansko moral premagati Fužinarja. Bi pa zelo težko dal komu prednost na tekmi med Krko in Astec Triglavom. Obe ekipi še imata priložnost, da se uvrstita v Modro skupino in si tudi na ta način zagotovita obstanek v ligi in prav nobeno presenečenje ne bo, če bodo gledalci v Novem mestu videli pet nizov,“ pa se je študent prvega letnika Fakultete za šport preizkusil v napovedi drugih štirih tekem desetega kroga 1. DOL moški.

  Drugačno tekmo od tiste pred mesecem dni pol v Kamniku pričakuje tudi trener Šoštanja Topolšice Črt Butinar. V svoji prvoligaški sezoni je mladi trener iz Portoroža s Šoštanjčani že prišel do štirih zmag, ki mu prinašajo trenutno peto mesto na prvenstveni lestvici.

  V Kamniku je Calcit igral zelo dobro, pričakoval sem le, da bodo še bolj pritiskali s servisom, toda vse drugo so odigrali na visoki ravni. To velja tako za napad, blok, predvsem pa me je navdušila njihova zaščita. Ko sem si še enkrat ogledal posnetek tekme, sem šele videl, da mi niti nismo tako slabo blokirali, vendar so Kamničani veliko žog pobrali v zaščiti. Nekaj podobnega s strani Kamnika lahko pričakujemo tudi jutri, ko bodo verjetno popravili tudi svoj servis. Drži, da smo se po tem porazu dvignili in da smo tiste tekme, ki smo jih morali zmagati v boju za obstanek v ligi oziroma v boju za Modro skupino, ki je naš tihi cilj, dobili. Res je, da smo večinoma te tekme igrali doma, ampak takoj, ko fantje začutijo, da lahko igrajo, imajo naši nasprotniki težave z nami. V prvih devetih krogih tega občutka niso imeli le proti Calcitu in ACH-ju, na vseh drugih pa smo se, tudi proti Panviti in Salonitu, dobro borili in sestavili nekaj dobrih potez. Če bomo to ponovili tudi na jutrišnji tekmi, če bomo igrali samozavestno, bomo lahko Kamničanom nudili dober odpor. Calcit seveda ostaja favorit na tej tekmi in naj tako tudi ostane, vendar se pripravljamo, da bomo igrali drugače kot na prvi tekmi, ko smo bili predvsem v napadu preveč prestrašeni,“ pa pravi Butinar.

  Medtem, ko bo prva moška ekipa Calcita jutri gostovala v Šoštanju, bodo varovanci Gregorja Hribarja v tretjem krogu 3. DOL – zahod v dvorani OŠ Stranje, ob 14. uri, gostili drugo ekipo Astec Triglava. Po dveh krogih so mladi Kamničani trenutno na prvem mestu.

   

  Šoštanj Topolšica v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jernej Vrhunc, Urh Port.

  Sprejemalci: Gašper Koželjnik, Tadej Boženk, Jakob Rojnik, Matej Prikrežnik.

  Blokerji: Zoran Pavič, Nejc Uršič, Jaka Vovk, Simon Javornik.

  Korektor: Luka Mulec.

  Prosti igralec: Rok Menih.

  Trener: Črt Butinar, pomočnik trenerja: David Žnider.

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan, Timotej Ratek.

  Korektorji: Tonček Štern, Primož Vidmar, Grega Ratek.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

  Pari desetega kroga 1. DOL moški

  Jutri: Šoštanj Topolšica – Calcit Volleyball (ŠD Šoštanj, 19:00), Panvita Pomgrad – Go Volley (dvorana OŠ I, Murska Sobota, 17:30), Lunos Maribor – ACH Volley (dvorana Tabor, 15:30), Krka – Astec Triglav (ŠD Marof, 20:00), Salonit Anhovo – Fužinar Metal Ravne (ŠD Kanal, 19:00).

   

  Lestvica:

  1

  ACH Volley

  27

  9

  0

  27

  3

  9,000

  740

  552

  1,341

  2

  Calcit Volleyball

  24

  8

  1

  25

  7

  3,571

  778

  645

  1,206

  3

  Salonit Anhovo

  17

  6

  3

  19

  14

  1,357

  747

  708

  1,055

  4

  Panvita Pomgrad

  17

  5

  4

  20

  15

  1,333

  785

  739

  1,062

  5

  Šoštanj Topolšica

  11

  4

  5

  15

  20

  0,750

  733

  773

  0,948

  6

  Astec Triglav

  10

  4

  5

  17

  22

  0,773

  821

  873

  0,940

  7

  Fužinar Metal

  9

  3

  6

  15

  22

  0,682

  785

  835

  0,940

  8

  Krka

  9

  3

  6

  13

  20

  0,650

  677

  745

  0,909

  9

  GO Volley

  7

  2

  7

  13

  23

  0,565

  725

  812

  0,893

  10

  Lunos Maribor

  4

  1

  8

  8

  26

  0,308

  680

  789

  0,862

   

   

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji