V polfinalu z vitalovkami

  Kema Puconci – Calcit Volleyball 0:3 (-14, -17, -10)

  Puconci – Zelena dvorana v Puconcih, gledalcev 80; sodnika: Kogler in Seifried (oba Maribor).
  Kema Puconci: Belec, Vinkovič 1, Franko 2, Škraban 9, Banfi 2, Donša 3, Kovač 6, Oletič, Kadiš 4, Jerič – libero. Trener: Bojan Novak.
  Calcit Volleyball: Grudina 5, Božič, Igličar, Forštnarič, Kučej 5, Kostić 17, Hribar, Jerala – libero, Turk 5, Potokar 11, Koleva 12, Van de Vyver 2. Trener: Gašper Ribič.

  Slovenske državne prvakinje so tudi v Puconcih potrebovale dobro uro, da so še drugič v četrtfinalu končnice premagale domače odbojkarice, ki so se za razliko od prve tekme v Ljubljani predstavile v boljši luči. Toda kakovostna razlika med nasprotnicami je bila ves čas očitna, nekaj več težav pa so varovanke Gašperja Ribiča imele na začetku prvega in drugega niza.

  V uvodnem nizu so Pucončanke na servis Ive Škraban povedle 5:1, prednost štirih točk pa so ohranile tudi ob prvem tehničnem odmoru. Toda gostje so z uspešnim napadom Monike Potokar prišle do servisa, Ilka van de Vyver pa so dosegle kar osem zaporednih točk. Na drugi tehnični odmor so calcitovke že odšle s prednostjo šestih točk, še višja je bila po bloku Slavine Koleve (20:10). Zmago v prvem nizu je potrdila Potokarjeva.

  Tudi v drugem nizu so Pucončanke pokazale zobe zgolj na začetku, a so po vodstvu s 5:3 in izenačenju na šesti točki igro hitro prepustile tekmicam. Pri gostujočih odbojkaricah je pri vodstvu 16:12 na trenutek zanihal sprejem servisa, Slavina Kovaleva je naredila nekaj napak in Pucončanke so se Calcitu približale na točko (16:17). A je bilo to tudi vse, kar smo videli do konca srečanja, kajti prav Koleva je bila tista, ki je zaustavila nalet domače ekipe, ki je do konca niza osvojila le še točko. Z dvema zaporednima napadoma ga je končala Olivera Kostić.

  V tretjem nizu so se domače odbojkarice predale. Z izjemo 1:0 in 2:1 so bile ves čas v prednosti odbojkarice Calcita Ljubljane, ki so do še ene zmage prišle po napaki domače korektorke Dine Vinkovič.

  Calcit Ljubljana bo v polfinalu igral z vitalovkami, v drugem polfinalnem obračunu pa se bosta pomerili ekipi Nove KBM Branika in GEN-I Volleyja.

  Izjavi po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcita Volleyball: Uvodna dva niza nismo odigrali tako kot smo načrtovali. Vmes je bilo celo nekaj nervoze, sam pa bi si želel vseeno nekaj več mirnosti v naši ekipi, predvsem v uvodnih dveh nizih. Tretji niz je bil nato že želeni ravni. Čestitke seveda tudi domačinkam za prikazano, naš cilj je znan, gremo pa stopničko po stopničko do končnega cilja v finalu.

  Bojan Novak, trener Keme Puconci: Tokrat smo odigrali boljše kot v sredo v Ljubljani, ko smo se preveč ustrašili državnih prvakinj. Na trenutke smo bili celo konkurenčni Ljubljančankam, a je na koncu vseeno odločila kakovost in tudi višina igralk Calcita. Mi smo bili tokrat še brez Borkove, ki je manjkala zaradi službenih obveznosti, naš cilj – obstanek v ligi – pa smo vendarle izpolnili, čeprav menim, da smo si ga na koncu vseeno zaslužili.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji