V Novi Gorici za Hoče

  Tako kot že nekajkrat v letošnji sezoni so kamniške odbojkarice prvo četrtfinalno tekmo slovenskega pokalnega tekmovanja proti Novogoričankam začele slabo, izgubile uvodni niz, nato pa iz niza v niz igrale bolj prepričljivo.

  Veliko se pogovarjamo o svojih začetkih tekem, vendar do pravega zaključka še nismo prišli. Večino tekem začnemo v nekakšnem krču, kot da bi predolgo čakale, da se bo začela odvijati sama od sebe. V ekipi je veliko mladih igralk, morda pogrešamo kakšno bolj izkušeno igralko, ki bi nas potegnila za sabo in prevzela odgovornost, da bi se zbudile. Ampak še dobro, da nam je po izgubljenem drugem nizu igra stekla in da smo na koncu prišle do zmage, je o prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije dejala Helena Mijoč, ki je bila med tistimi igralkami, ki je bila med najbolj zaslužnimi, da so se Kamničanke le prebudile.

  Čeprav so se morale za zmago na koncu pošteno potruditi, so Calcitovke le prišle do želenega izida, tako da jih na zaključni turnir Pokala Slovenije na povratni tekmi vodi že poraz z 2:3.

  Na prvi četrtfinalni tekmi je bila najbolj pomembna zmaga. Do nje smo tudi prišle, vendar to še ne pomeni, da smo se že uvrstile na zaključni turnir. Novogoriško ekipo zdaj dobro poznamo, v kratkem časovnem razdobju smo proti njej igrale dvakrat, resda smo obakrat zmagale, nikakor pa je ne smemo podcenjevati. Prejšnjo sredo so nam odvzele niz, pa tudi na prvenstveni tekmi v Novi Gorici smo se morale za zmago pošteno potruditi. Pred nami je popolnoma nova tekma, vendar če se bomo držale dogovora, če bomo v tekmo vstopile dovolj samozavestno, in če bomo igrale svojo igro in v njej uživale, se nimamo česa bati. Nikakor pa ne smemo dovoliti, da bi domačinke začele voditi igro, je odločna Mijočeva, ki je z dozdajšnjim delom sezone v glavnem zadovoljna.

  V državnem prvenstvu smo le za Novo KBM Branikom, v srednjeevropski ligi pa smo najbolj zatajile v Olomoucu, kjer smo proti domačinkam visoko izgubile. Toda po drugi strani je bilo to morda celo dobro, da smo spoznale, kje trenutno smo in verjamem, da smo se iz te tekme veliko naučile. Videle smo, da moramo na vsaki tekmi dati vse od sebe in čeprav ima Olomouc resnično kakovostno ekipo, bi tisto tekmo morale odigrati veliko bolje. Mislim, da nam takšne mednarodne tekme lahko samo koristijo, igra se na višji ravni in iz takšnih tekem se lahko veliko naučimo, je prepričana dvajsetletna odbojkarica Calcit Volleyja, ki ga do konca leta čaka še niz težkih tekem. V tem trenutku bo najbolj pomembna prva sredina tekma v Novi Gorici, od nje bo tudi odvisno, ali bodo Kamničanke igrale na zaključnem turnirju v Hočah, še pred tem pa jih čakata dve tekmi z Novo KBM Branikom v drugem krogu pokala CEV.

  Pred nami so same dobre tekme, ki se jih že vse veselimo. Seveda v tem trenutku razmišljamo le o GEN-I Volleyju, bosta pa tekmi z Mariborčankami pravi test za našo ekipo. Mislim, da smo telesno dobro pripravljene, na treningih delamo dobro in prej ali slej se bo to moralo poznati na igrišču. Osebno sem pozitivno naravnana, je optimistično razpoložena novinka v dresu Calcit Volleyja, za katero je prihod v Kamnik stopnička več v njeni karieri.

  Zdaj je vse na veliko večji ravni, kot sem bila vajena do zdaj. Veliko mi pomenijo tudi ti mednarodni turnirji v srednjeevropski ligi, več se tudi trenira, naučila sem se tudi veliko novega. Do zdaj sem igrala na mestu korektorke, od letošnje sezone sem sprejemalka, kar je zame tudi nekaj novega, ampak mi to ustreza. Zavedam se, da imam še veliko rezerv, zato mi treningi in tekme predstavljajo še toliko večji izziv. Glede na to, da imamo v sezoni veliko število tekem, prav vse dobimo dovolj priložnosti za igro, da se dokažemo in napredujemo, je s prihodom v vrste trikratnih slovenskih državnih prvakinj zadovoljna 20-letna študentka tretjega letnika dentalne medicine v Ljubljani.

  Druge tri četrtfinalne tekme Pokala Slovenije bodo na sporedu v četrtek. Branilke naslova bodo po zmagi v Ljubljani gostile varovanke Olega Gorbačova, v Šempetru bo domača Aliansa skušala premagati Kemo Puconce in priti do zlatega niza, v njem pa se prebiti do zaključnega turnirja v Hočah, medtem ko Formulo Formis po domači zmagi s 3:0 čaka gostovanje v Žirovnici pri Zgornji Gorenjski.

  Pari povratnih četrtfinalnih tekem Pokala Slovenije

  Sreda, 6. december: GEN-I Volley – Calcit Volley (Mestna dvorana Nova Gorica, 19:30) – 1:3 (22, -20, -12, -17)*, četrtek, 7. december: Nova KBM Branik – Ljubljana (ŠD Lukna, 18.00) – 3:0 (10, 8, 20)*, Aliansa Šempeter – Kema Puconci (OŠ Šempeter, 19.00) – 1:3 (-16, 23, -22, -12)*, Zgornja Gorenjska – Formula Formis (ŠD pod Stolom, 19.30) – 0:3 (-16, -11, -13)*.

  Opomba: * – izidi prvih tekem.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji