Kamničani ponovno s francoskim nasprotnikom

  Sobotni poraz v Mariboru ni bil ravno najboljša popotnica za kamniške odbojkarje pred dvobojem z Ajacciom, trenerja Gašperja Ribiča pa je najbolj razjezilo dejstvo, da so njegovi varovanci v tretjem in četrtem nizu že imeli visoko prednost, a so jo v končnici zapravili.

  Obnašali smo se, kot da bi prvič igrali takšne končnice, ne pa kot ekipa, ki ima za sabo že nič koliko podobnih tekem. Tudi na utrujenost se ne bi izgovarjal, čeprav je res, da je za nami naporen ritem tekmovanja, niti ne na hladno dvorano. Dejstvo je, da smo igrali slabo in da bomo morali v sredo prikazati bistveno boljšo igro, če bomo želeli proti Ajacciu priti do ugodnega izida, je tekmo v Mariboru komentiral Ribič.

  V lanski sezoni so Kamničani v drugem krogu pokala CEV prav tako igrali s francosko ekipo. Njihov nasprotnik je bil Tours, po imenih in ugledu veliko močnejša ekipa od Ajaccia, kar je na koncu z zmago v tem tekmovanju tudi potrdil. Toda tudi Korzičani imajo svojo kakovost, ki so jo lani potrdili z zmago v francoskem pokalnem tekmovanju.

  Vemo, da gre za ekipo, ki igra v francoski ligi, kjer se igra dobra in kakovostna odbojka. Trenutno zasedajo osmo mesto. V ekipi imajo štiri tujce. Zaradi napornega ritma tekmovanja prav veliko časa za pripravo na nasprotnika nismo imeli. Nanje smo se začeli pripravljati po sobotni tekmi v Mariboru. Ker smo v zadnjem času odigrali veliko število tekem, nismo imeli ravno veliko časa za treninge, kar sem nam trenutno pozna v naši igri. Upam, da bomo dneve do srede dobro izkoristili in dvignili raven svoje forme, je še dodal trener Calcit Volleyja, ki je še dodal, da morajo iti njegovi varovanci v tekmo z mislijo, da lahko zmagajo.

  Podobno razmišlja tudi kapetan kamniške ekipe Andrej Štembergar Zupan. Menim, da bo predvsem pomembno, kako bomo vstopili v igro ter kaj bomo delali med samo tekmo. Naš prvi cilj bo, da sebi in drugim dokažemo, da smo sposobni igrati kakovostno odbojko. V tekmo vsekakor ne bomo šli z belo zastavo, osebno bi bil zadovoljen s kakršnokoli zmago, kar bi bila dobra popotnica za nadaljevanje sezone, je dejal Štembergar Zupan, ki bi si sicer želel, da bi Ajaccio gostili v Kamniku, žal pa tamkajšnja dvorana ni primerna za tekme v pokalu CEV.

  Tako kot lani, bomo tudi letos igrali v Šempetru. Zagotovo za nas to ne bo enako, kot če bi igrali v domači dvorani, saj podpora s tribun verjetno ne bo tako glasna. Ob tej priložnosti lahko omenim še to, da je odsotnost primerne športne dvorane v Kamniku resnično primanjkljaj. Škoda se mi zdi, da ob tovrstnih športnih dogodkih potujemo v druge slovenske dvorane, namesto da bi bile oči oprte v Kamnik in naš domači teren.

  Omenili smo že, da Ajaccio po izidih ni tako ugledna ekipa kot je bil lani Tours. Svoje najbolj zveneče trenutke so doživeli v predlanski in lanski sezoni, ko so osvojili francoski pokal. Trenutno je po osmih odigranih krogih v francoskem prvenstvu na osmem mestu, minulo soboto je doma premagal Montpellier. Tujci v ekipi so Brazilec Leonardo Cruz Miranda, Srb Dejan Radić, Španec Jose Luiz Gonzalez in Kanadčan Brett Adrian Dailey. Od francoskih igralcev so najbolj znani aktualna reprezentanta Maile Takaniko in Timothee Carle ter nekdanja reprezentanta Jean-Francois Exiga in Ludovic Castard. Trener ekipe je Frederic Ferrandez.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji