V Novem mestu potrditi polfinale

  Starejši od bratov Štern, Žiga, je v sredo odigral pravo simultanko proti Krki, ko je v treh nizih dosegel 25 točk, s tem, da je bila njegova učinkovitost v napadu kar 78-odstotna. Žiga Štern je na zadnjih tekmah modre skupine imel težavo z ramo, nekaj tekem celo ni igral, proti Triglavu pa je na mestu prostega igralca nadomestil takrat poškodovanega Klemna Hribarja.

  Ker nekaj časa nisem mogel igrati, sem komaj že čakal prve tekme končnice. Sicer pa nihče ne more sam zmagati tekme, v sredo je pač bilo, kot je bilo, meni je šlo vse kot po maslu, vendar so tudi drugi dodali svoje, tako da se je tekma končala po naših željah, je navkljub še eni odlični predstavi z obema nogama ostal na tleh Žiga Štern.

  Kamničani so se v sredo nekoliko mučili v uvodnem nizu, v katerem so dolgo zaostajali, v končnici pa so zadevo le postavili na prvo mesto.

  Krka je na začetku tekme pokazala svojo kakovost, dobro so nas stisnili, vendar smo se na srečo v končnici zbrali in dokazali, da znamo v najtežjih trenutkih stopiti skupaj in priti do zmage. Ampak s to zmago smo šele na pol poti do polfinala. Sredino zmago bo treba potrditi tudi v Novem mestu, kjer bomo morali igrati brez popuščanja, še z manj nihanji v igri. Krka je doma še bolj neugodna, vendar, če bomo prikazali vsaj tako dobro igro kot v sredo, če ne še boljšo, v soboto ne bi smeli imeti težav.

  Slovenski pokalni zmagovalci so bili med tistimi ekipami, ki jim je premor po koncu modre skupine prišel prav. Tudi zaradi vrnitve Klemna Hribarja, lažje poškodbe so si pozdravili še nekateri drugi igralci.

  Predvsem zaradi Klemna Hribarja nam je ta premor prišel prav. Vmes smo igrali še pripravljalno tekmo s Triglavom, imeli smo čas, da smo obnovili telesno moč in se vrnemo v formo, ki smo jo tako ali tako načrtovali za končnico državnega prvenstva.

  Na drugih treh četrtfinalnih tekmah so edini v gosteh do zmage prišli kranjski odbojkarji in če bodo uspešni še v drugo, bi se Kamničani v morebitnem polfinalu pomerili z njimi.

  Zmaga Triglava v Murski Soboti morda niti ni ravno veliko presenečenje. Vsekakor sem pričakoval, da bo to težka tekma, v kateri lahko zmagata obe ekipi. Nekaj podobnega lahko pričakujemo tudi v Kranju na povratni tekmi. Dejstvo je, da imajo zdaj Kranjčani psihološko prednost, tudi prednost domačega igrišča, ampak vseeno Panvita še ni v izgubljenem položaju.

  Če ni dvomov o tem, da se bo ACH Volley skoraj zagotovo uvrstil v polfinale končnice, je vse še odprto tudi na obračunu med Kanalci in Mariborčani. Na prvi tekmi v Kanalu je zmagal Salonit, toda …

  Mislim, da bodo Mariborčani prikazali boljšo igro, kot so jo v sredo, zato je v tem paru vse še odprto, meni Žiga Štern, ki se je zelo razveselil novice, da je na širšem seznamu selektorja slovenske reprezentance Andrea Gianija. To je zagotovo nagrada za njegovo dozdajšnje delo, hkrati pa obveza za nadaljnje, saj bo moral s tekme na tekmo potrjevati, da si je poziv zaslužil.

  Vesel sem, da bova s Tončkom lahko skupaj v reprezentanci. Vsekakor je to nagrada za ves trud, ampak bomo videli, kako bo naprej. Seveda se samo s tem ne smem zadovoljiti, tudi v prihodnje bom moral igrati podobno ali še bolje. Me pa veseli, da je na tem seznamu največ igralcev iz našega kluba, kar pomeni, da se v njem dobro dela.

  Pari drugih četrtfinalnih tekem končnice v 1. DOL za moške

  Sobota, 9. april: Krka – Calcit Volleyball (ŠD Marof, 19:00) – 0:3 (-22, -17, -20)*, Triglav Kranj – Panvita Pomgrad (ŠD Planina, 17:30) – 3:2 (-13,-20, 22, 18, 17)*, Maribor – Salonit Anhovo (ŠD Tabor, 20:00) – 0:3 (-22, -20, -19), nedelja, 10. april: SIP Šempeter – ACH Volley (OŠ Šempeter, 17:00) – 0:3 (-15, -21, -19).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji