Tudi v Puconcih kot v Tivoliju

  Odbojkarice Calcita Volleyballa so na sredini tekmi proti Puconcem prišle do zmage na način, ki si ga njihov trener Gašper Ribič želi praktično na vseh tekmah. To je, da njegove varovanke od prve točke naprej igrajo resno, brez podcenjevanja do nasprotnic, z malo nihanji v igri. Na ta način je veliko lažje priti do končnega uspeha, kar se je v sredo tudi potrdilo.

  V sredo v ekipi ni bilo igralke, ki ne bi bila razpoložena za igro, vse smo si že želele, da se končnica začne, je pa res, da smo imele tudi pravi pristop. Pozna se, da smo v zadnjem času zelo dobro trenirale, obnovile smo telesno moč, tako da smo res lahko zadovoljne s sredino tekmo. Veseli me, da smo ves čas igrale resno, tudi v drugem in tretjem nizu, ko smo ves čas visoko vodile, smo se borile za vsako žogo in se veselile vsake osvojene točke. Na ta način moramo igrati tudi v nadaljevanju sezone, se je sredine tekme dotaknila Elena Kučej, ki se je izkazala tudi s štirimi bloki.

  Seveda bo treba podobno igro pokazati tudi na povratni tekmi. Pucončanke bodo doma zagotovo prikazale boljšo igro.

  V nobeno tekmo ne smeš nikoli vstopiti z mislijo, da bo zmaga prišla sama od sebe, zato bo treba tudi na povratni tekmi igrati na polno. Pucončanke znajo igrati dobro odbojko, in če popustiš, so ti hitro za petami in so lahko neugodne. Ne smemo dovoliti, da bi se razigrale, podobno kot v sredo, bomo tudi tokrat morale resno igrati od prve točke naprej, kar je recept za vse tekme v končnici, kajti le na ta način lahko držimo konstantno igro.

  Dobrih 14 dni odmora od zadnje tekme modre skupine je državnim prvakinjam prišlo prav, čeprav so bile v modri skupini v zmagovalnem ritmu, dobre igre pa so nadgradile še z zmago v srednjeevropski ligi.

  Ni šlo ravno za odmor, saj smo še bolj povečale količino treninga, več je bilo fitnesa, tako da smo bile že kar nekoliko utrujene. Ampak tako ali tako vse leto delamo zato, da bomo na koncu prišle do želenega cilja, se pravi naslova državnih prvakinj. Mislim, da smo se tudi psihološko zbrale, da oddelamo še to končnico in pridemo do dobrega rezultata, je odločna Kučejeva.

  Sodeč po izidih s prvih četrtfinalnih tekem, se odbojkaricam Calcita Volleyballa v polfinalu obeta obračun z UOK Vitalom Ljubljano. Zmaga vitalovk v Kopru sicer ni presenečenje, presenečenje je način, kako so do nje prišle.

  Osebno mi je to bolj všeč, že zato, ker bi v polfinalu potem obe tekmi igrale v Ljubljani, pa tudi zato, ker gre za moj nekdanji klub, z vitalovkami se dobro poznamo in upam, da bodo uspešne tudi na povratni tekmi, je o tekmi med Vitalom in Luko Koprom dejala Kučejeva, ki na drugih dveh četrtfinalnih tekmah pričakuje novi zmagi za Novo KBM Branik in GEN-I Volley.

  Formis bo težko presenetil Novo KBM Branik, dvomim pa tudi, da bi Braslovčanke doma lahko premagale Novogoričanke, ki imajo v letošnji sezoni res dobro ekipo. Ves čas držijo dober sprejem, nevarna je njihova korektorka Vukčevićeva … Jaz jim privoščim dobre rezultate, saj se že nekaj let skušajo vrniti v vrh slovenske odbojke.

  Pari drugih četrtfinalnih tekem končnice v 1. DOL za ženske

  Petek, 8. april: Formis – Nova KBM Branik (VŠD Hoče, 19:30) – 0:3 (-13, -18, -17)*, sobota, 9. april: Kema Puconci – Calcit Volleyball (Zelena dvorana Puconci, 19:00) – 0:3 (-13, -7, -9)*, Braslovče – GEN-I Volley (OŠ Braslovče, 20:00) – 0:3 (-14, -22, -10)*, UOK Vital Ljubljana – Luka Koper (ŠD Galjevica, 19:00)- 3:0 (22, 8, 16)*.

  Opomba: * – izidi prvih tekem.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji