V Mislinji do točk po uri igre

  Mislinja – Calcit Volleyball 0:3 (-11, -10, -12)

   

  Slovenj Gradec – Dvorana gimnazije Slovenj Gradec, gledalcev 100, sodnika: Gril (Pekre), Suljkanović (Maribor).

  Mislinja: Kramer, Pogorevc 3, Lužnik, Manojlović, Ne. Kotnik 3, Lekše 4, Oder – libero, Ni. Kotnik 8, Žugelj, Hasić 2, Proševa 8. Trener: Urban Oder.

  Calcit Volleyball: Grudina 8, Božič 1, Mihevc 5, Blažič 17, Pahor – libero, Igličar 6, Zaplotnik, Kostić 11, Jerala – libero, Turk, Koleva 12, Van de Vyver 2. Trener: Alessandro Beltrami.

   

  Aktualne državne prvakinje nadaljujejo s serijo zmag v domačem prvenstvu. V zadnjem krogu prvega dela rednega dela državnega prvenstva so proti novinkam v prvoligaški druščini potrdile svojo premoč, tekma se je končala po uri igre. Mislinjčanke tako ostajajo pri eni točki, odbojkarice Calcit Volleyballa pa bodo na prvi letošnji derbi z Novo KBM Branikom po pričakovanjih odšle z maksimalnim številom točk.

   

  Domače odbojkarice so bile gostujočim, ki so tekmo začele v najmočnejši zasedbi, se prvi z Ilko van de Vyver, Pio Blažič, Slavino Kolevo, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo enakovredne le na začetku prvega niza, ko so še zaostajale za točko (4:5). Do prvega tehničnega odmora je njihov zaostanek znašal dve točki več. V nadaljevanju niza je bilo vse v znamenju calcitovk, ki so prevladovale v vseh elementih igre. Z delnim izidom 8:2 so ob drugem tehničnem odmoru domačinkam pobegnile za devet točk, nato pa so dosegle še štiri zaporedoma, kar je bila tudi najvišja razlika v uvodnem nizu.

   

  V drugem in tretjem so si varovanke Alessandra Beltramija odločilno prednost priigrale že do prvega tehničnega odmora, ko so povedle z 8:2. Tudi nadaljevanje obeh nizov je bilo podobno, do dveh točk več pa so prišle v tretjem nizu. Odbojkarice iz Ljubljane so bile izredno učinkovite v napadu, njihov izkoristek je bil kar 72-odstoten, še najbolj enakovredne pa so jim bile domačinke na sprejemu. Z dobro igro se je izkazala Pia Blažič, ki imela 67-odstotno uspešnost na sprejemu, v napadu pa je naredila le eno lastno napako.

  Komentarji