V ligi prvakinj prvič 29. oktobra

  Olivera se je dobro vklopila v ekipo. Njena pripravljenost je zadovoljiva, pričakujem pa, da bo v kratkem še boljša. Za njo je že nekaj treningov in mislim, da bo z njo vse v redu, je prihod srbske korektorice v Kamnik komentiral Ribič, ki ima zdaj na treningih devet igralk, saj so Mojca Božič, Urška Igličar in Elena Kučej na reprezentančnih pripravah v Mariboru.

  Želel bi si še kakšne igralke več na treningih, vendar je letos tako, da poteka tudi reprezentančni del. Temu se moramo prilagoditi, zato s temi igralkami, ki jih imamo na voljo, delamo več individualno, igra šest na šest pa bo prišla na voljo nekoliko pozneje, kot bi si želel. Toda trenutno ne moremo drugače organizirati treninga. V prihodnjih dneh se bomo skušali povezati z drugo člansko ekipo Calcita, da bi z njimi pred odhodom v Italijo in Švico odigrali pripravljalno tekmo, je še dejal trener Kamničank, ki bodo prihodnjo soboto, 12. septembra v Livignu igrale z Montichiarijem in dan pozneje v Bad Ragazu v Švici še proti Neuchatelu.

  V najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju se bodo Kamničanke prvič predstavile v četrtek, 29. oktobra, ko bodo v ljubljanski dvorani Tivoli gostile poljsko ekipo Atom Trefl Sopot, v kateri je pomočnik glavnega trenerja slovenski strokovnjak Vasja Samec Lipicer. Varovanke Gašperja Ribiča bodo v skupini B v Tivoliju igrale še 26. novembra, ko bo njihov gost v tretjem krogu VakifBank Istanbul, dvakratni evropski prvak (2011, 2013), v petem pa še italijanski podprvak Igor Gorgonzola Novara, ki bo v Ljubljano prišel 19. januarja prihodnje leto. Vse domače tekme bodo ob 20. uri.

  Na svoje prvo gostovanje se bodo Kamničanke podale v drugem krogu, ko bodo igrale proti aktualnim italijanskim podprvakinjam Novari, tekma bo na sporedu 11. novembra, ob 20.30 uri. V četrtem krogu bodo slovenske prvakinje 9. decembra, ob 19. uri, gostovale v Istanbulu, v šestem krogu, 27. januarja pa jih v Sopotu ob 18. uri čaka še tekma s Poljakinjami.

  Spored tekem v skupini B lige prvakinj

  1. krog, 28. oktober:  VakifBank Istanbul – Igor Gorgonzola Novara (19.00), 29. oktober: Calcit Volleyball – Atom Trefl Sopot (20.00).

  2. krog, 10. november: Atom Trefl Sopot – VakifBank Istanbul (18.00), 11. november: Igor Gorgonzola Novara – Calcit Volleyball (20.30).

  3. krog, 24. november: Atom Trefl Sopot – Igor Gorgonzola Novara (18.00); 26. november: Calcit Volleyball – VakifBank Istanbul (20.00).

  4. krog, 9. december: VakifBank Istanbul – Calcit Volleyball (19.00), Igor Gorgonzola Novara – Atom Trefl Sopot (20.30).

  5. krog, 19. januar: Calcit Volleyball – Igor Gorgonzola Novara (20.00), 20. januar: VakifBank Istanbul – Atom Trefl Sopot (19.00).

  6. krog, 27. januar: Atom Trefl Sopot – Calcit Volleyball (18.00), Igor Gorgonzola Novara – VakifBank Istanbul (20.30). 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji