Prvič v drugi ligi

  Še vedno je to naša druga ekipa in z njo ne mislimo delati kakšne samostojne poti, da bi morda napredovali v prvo ligo. Prvi cilj seveda je, da bi v drugi ligi igrali, čim bolj uspešno, vendar se trenutno soočamo z določenimi težavami. Čeprav sem imel na seznamu 16 igralcev, ne morem biti zadovoljen z njihovo prisotnostjo na treningih. Nekateri med njimi še opravljajo počitniška dela, zato jih na treningih težko zberem več kot devet igralcev. Posledično je zato kakovost treningov nekoliko slabša, ampak tisti, ki naj bi nosili glavno breme v novi sezoni, pridno trenirajo, kot se v teh razmerah pač da, zato si bo v drugi ligi težko postavljati kakšne višje cilje kot zgolj obstanek v ligi, je po skoraj mesecu dni priprav dejal Gregor Hribar, ki bo tudi v letošnji sezoni vodil drugo moško kamniško ekipo. 

  Hribar, ki je na začetku tisočletja s prvo ekipo trikrat osvojil naslov državnih prvakov, enkrat tudi pokalni naslov in se kot prvi slovenski selektor uvrstil na evropsko prvenstvo, je računal tudi na dva, tri igralce iz prve ekipe.  

  Ti igralci bi sicer trenirali s prvo ekipo, medtem ko bi igrali za nas. Želel sem si blokerja in sprejemalca, toda kot kaže, bodo vsi blokerji ostali pri prvi ekipi in očitno bo nekaj podobnega tudi z Davidom Renkom in Markom Merkunom. Z obema je namreč Marko Brumen zelo zadovoljen, saj oba zelo napredujeta. Predvsem začetek sezone bo za nas zelo težek, kajti prehod in tretje v drugo ligo je velik. Ampak, če bi se lahko kot samostojna ekipa od začetka lahko pripravljali skupaj, bi lahko upali na kaj več, tako pa nas čaka težka sezona, je dodal Hribar. 

  Trener Kamničanom ima največ težav trenutno na mestu sprejemalcev, saj ima na voljo praktično le tri, Žana Bezjaka, Gašperja Hribarja in povratnika Uroša Kočevarja. Manjkajo pa brata Lombergar, Leon je poškodovan, Peter pa gre na izmenjavo študentov in bo prišel šele konec januarja, medtem ko Nejc Močnik dela na Norveškem in pride šele v prihodnjih dneh. Ker na voljo nima velikega števila igralcev, Hribar s svojimi varovanci še ne načrtuje pripravljalnih tekem. Prvo bodo imeli v četrtek, ko se bodo pomerili s prvo člansko žensko ekipo Calcita. 

  Tudi v lanski sezoni smo nekajkrat priskočili na pomoč naši prvi ženski ekipi, ki bo letos igrala v ligi prvakinj. Zanjo je zelo pomembno, da igra tudi kakšne težje pripravljalne tekme, se pravi proti napadalno močnejšimi igralci, ne samo z dekleti in tudi letos sva se z Gašperjem Ribičem dogovorila, da bomo nadaljevali s to prakso. Sicer pa se nam že v kratkem začenja pokal Slovenije, pa tudi tako bo več tekem kot prejšnja leta. 

  V prvem krogu 2. DOL bodo kamniški odbojkarji v dvorani OŠ Stranje, v soboto, 3. oktobra, gostili ekipo Špan Brezovica. Calcit Volleyball bo imel svojo ekipo tudi v 3. DOL- zahod, ki bo igrala pod imenom Kamnik, vodil pa jo bo Aleš Hribar. 

  Calcit Volleyball II v sezoni 2015/16 

  Organizatorji igre: Jernej Smrekar, Rok Kočevar, Rok Markuš. 

  Sprejemalci: Žan Bezjak, Gašper Hribar, Uroš Kočevar, Leon Lombergar, Peter Lombergar, Nejc Močnik. 

  Blokerji: Luka Lazar, Grega Ratek, Jan Pibernik, Jernej Jurič. 

  Korektorja: Jaka Klemenčič, Timotej Ratek.  

  Prosti igralec; Metod Golob. 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji