V Kranju branijo pokalni naslov

  Kamniški odbojkarji so lani do svoje druge lokalne lovorike, prišli z zmago nad ACH Volleyjem, ki bo v Kranju skušal priti do svoje desete. Lažje delo na papirju naj bi v polfinalu imeli Ljubljančani, ki bodo igrali s Krko, veliko težji zalogaj pa čaka Kamničane, saj so jih odbojkarji Triglava v letošnji sezoni v rednem delu državnega prvenstva na domačem igrišču že premagali. Kranjčani so v modri skupini v svoji dvorani na kolena spravili tudi aktualne državne prvake.

  Calcit Volleyball – Triglav Kranj (sobota, 17:00)
  Za varovance Gašperja Ribiča je bil krajši premor po modri skupini v 1. DOL za moške prišel ob pravem trenutku, saj so jim poškodbe v zadnjem času pošteno zagrenile življenje. Na Jureta Okrogliča trener Ribič sicer ne bo mogel računati, zanj je sezona bolj ali manj končana, zato pa po zlomljenem mezincu na roki spet lahko trenira Primož Vidmar.
  Jure ima težave z gležnjem že vse od septembra, za nameček pa se je po zlomljenem mezincu za nekaj časa z odbojkarskih igrišč moral umakniti tudi Primož, tako da sva z Domnom Kotnikom sama ostala na sprejemu. To se je potem hitro poznalo na kakovosti treninga, posledično pa tudi na tekmah, tako da so nam poškodbe res nekoliko zagodle. Tudi zato je ta premor prišel ob pravem trenutku, tako da bo lahko tudi Primož pripravljen za te pomembne tekme, ki so pred nami, se je smole s poškodbami v kamniški ekipi dotaknil Andrej Štembergar Zupan, ki bo na zaključnem turnirju pokala Slovenije igral v dvorani, v kateri je praktično začel igrati odbojko.
  Na Kranj imam lepe spomine, tu so bili moji začetki, preživel pa sem tudi osem let svoje odbojkarske kariere. Kranjčani so se po dolgem času spet uvrstili na zaključni turnir in verjamem, da se bodo kot organizatorji potrudili, da bo vse, kot je treba. Verjamem tudi, da bo vzdušje temu primerno, zato se teh tekem že veselimo.
  Vsekakor pa bodo Kamničani naredili vse, da domači ekipi preprečijo uvrstitev v finale in da bodo v soboto branili lanskoletni finalni naslov.
  Ne glede na to, da so Kranjčani gostitelji zaključnega turnirja, bomo naredili vse, da se uvrstimo v finale. To je naš osnovni cilj, morali pa se bomo predvsem ukvarjati s svojo igro, igrati bomo morali zbrano, potrpežljivo, predvsem pa pokazati to, kar smo trenutno sposobni. Mislim, da se lahko nadejamo dobre tekme. Kranjčani že nekaj časa dokazujejo, da imajo ekipo, ki je sposobna posegati po najvišjih mestih, imajo dobro sestavljeno ekipo, ki je dobro vodena s strani Saše Ropa, so vedno neugoden nasprotnik, ampak mi bomo dali vse od sebe ter skušali na tej tekmi zmagati, je odločen kapetan Calcit Volleyballa.
  V zadnjih letih v slovenskem prostoru prevladujeta ekipi ACH Volleyja in Calcit Volleyballa. Naš cilj je bil, da se jim čim bolj približamo in z majhnimi koraki nam to uspeva. Je pa dejstvo, da je naš klub drugič v zgodovini na zaključnem turnirju pokala Slovenije, tako da kakšnih velikih izkušenj s tem tekmovanjem nimamo. Imamo mlado ekipo in prepričan sem, da bo dvorana polna, naredili pa bomo vse, da se uvrstimo v finale, je pred sobotnim dvobojem s Kamničani dejal Sašo Rop, trener Triglava.

  ACH Volley – Krka (sobota, 14:00)
  Aktualni slovenski državni prvaki so minuli konec tedna slavili na zaključnem turnirju srednjeevropske lige in samo potrdili, da so v zelo dobri formi. Dobro formo bodo skušali potrditi tudi na turnirju v Kranju.
  Novomeščani bodo zagotovo naredili vse, da bi nas presenetili in zagotovo se bodo dobro pripravili na tekmo, zato moramo biti pripravljeni na ta boj in pametno ter mirno rešiti tekmo v svojo korist. V tej sezoni smo se srečali že dvakrat, tako da poznamo recept za zmago, predvsem pa bo treba to še enkrat pokazati na igrišču. Tudi bolj zgodna ura tekme ne predstavlja ovire, saj smo profesionalci, ki trenirajo tudi dopoldne in menim, da bi kdo drug lahko imel več stresa s tem, je dejal Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja, ki je do zdaj v pokalnem tekmovanju slavil že devetkrat. Krkaši niso še nikoli, vendar so že nekajkrat igrali na zaključnih turnirjih, tudi lani, ko so jih v polfinalu zaustavili kamniški odbojkarji.
  Vsi vemo, kdo je v tej tekmi favorit, toda polfinale pokala je ena tekma, skušali bomo zmagati en niz, nato drugega ter še tretjega. To bo seveda zelo težko, vendar je pred kratkim Triglav dokazal, da je ACH Volley možno premagati in naredili bomo vse, da jih presenetimo. Naša moč je v nas samih, saj smo na zadnjih tekmah delali toliko lastnih napak, da smo premagovali sami sebe, in če bomo zmanjšali te napake na minimum, se lahko nadejamo dobre igre in morda tudi presenečenja, pa so bile besede Jožeta Časarja, trenerja novomeške ekipe.
  Pred nedeljskim finalnim obračunom bo ob 17. uri v kranjski športni dvorani na sporedu še revialna tekma All stars 40+. Na njej bodo igrali številni nekdanji slovenski reprezentanti, med njimi tudi Dejan Fujs, Sebastijan Škorc, Matjaž Hafner, Jasmin Čuturič, Aleš Jerala, Damjan Marinko, Samo Miklavc …

  Spored zaključnega turnirja pokala Slovenije za odbojkarje
  Sobota, 18. marec:
  14.00 ACH Volley – Krka
  17.00 Calcit Volleyball – Triglav Kranj
  Nedelja, 19. marec
  17.00 revialna tekma All stars 40+
  20.30 finalna tekma

  Dosedanji zmagovalci slovenskega odbojkarskega pokala:
  1991/92 Vileda Maribor
  1992/93 Salonit Anhovo
  1993/94 Vileda Maribor
  1994/95 Maribor
  1995/96 Salonit Anhovo
  1996/97 Salonit Anhovo
  1997/98 Fužinar
  1998/99 Fužinar GOK Igem
  1999/00 Salonit Anhovo
  2000/01 Žurbi Team Kamnik
  2001/02 Salonit Anhovo
  2002/03 Salonit Anhovo
  2003/04 Salonit Anhovo
  2004/05 Autocommerce Bled
  2005/06 Prevent Gradnje IGM
  2006/07 Autocommerce Bled
  2007/08 ACH Volley Bled
  2008/09 ACH Volley Bled
  2009/10 ACH Volley Bled
  2010/11 ACH Volley Bled
  2011/12 ACH Volley Ljubljana
  2012/13 ACH Volley Ljubljana
  2013/14 Salonit Anhovo
  2014/15 ACH Volley
  2015/16 Calcit Volleyball
  2016/17 ?

  Komentarji