V končnico s prvega mesta

  Braslovče – Calcit Volleyball 0:3 (-20, -15, -16)

  Ljubljana – Dvorana OŠ Braslovče, gledalcev 150, sodnika: Novak (Dvor) in Skudnik (Mežica).

  Braslovče: Bednjanič – libero, Podbregar 1, Muhovič – libero, Rituper, Žnidar 2, Markovič 13, Mihevc 5, Mihalinec 10, Vodlan, Hribernik 2, Praunseis 1, Raković 1. Trener: Zoran Jerončič.

  Calcit Volleyball: Grudina 7, Božič, Igličar 8, Forštnarič, Kučej, Kostić, Hribar, Jerala – libero, Turk 3, Potokar 14, Koleva 9, Van de Vyver 5. Trener: Gašper Ribič.

  Aktualne državne prvakinje so na zadnji tekmi modre skupine potrebovale zmago, da bi ohranile prvo mesto, s tem pa tudi najboljše izhodišče v končnici državnega prvenstva. Z izjemo uvodnega niza, ko so Braslovčanke ob drugem tehničnem odmoru vodile z dvema točkama prednosti, so calcitovke brez večjih težav prišle do treh točk, čeprav njihova igra predvsem v napadu, ki je bil le 35-odstoten, ni bila na najvišji ravni.

  Trener calcitovk Gašper Ribič je tekmo začel z Ilko van de Vyver, Moniko Potokar, Slavino Kolevo, Tino Grudino, Kajo Turk, Urško Igličar in prosto igralko Meto Jeralo. Braslovčanke so sicer v tekmo vstopile pogumno, z dobrim sprejemom, v napadu pa je bila razpoložena Nika Markovič, ki je imela največ zaslug za vodstvo 9:5, tudi 12:8, a je na 14. točki že sledilo prvo izenačenje. Domače odbojkarice so še vodile 17:15, toda po napaki Anastazije Žnidar so gostje prvič na tekmi povedle (18:17), prednosti pa do konca niza niso več spustile iz rok. Po asu Monike Potokar je bilo 22:19, niz pa se je končal z dvema lastnima napakama domače ekipe.

  Tudi v drugi niz so Braslovčanke vstopile s prevelikim številom lastnih napak, popustile so na sprejemu, Markovičeva pa z izjemo Katje Mihalinec ni imela prave pomoči v napadu. S serijo asov so gostje (uspešne so bile Kaja Turk Tina Grudina in Monika Potokar) na drugi tehnični odmor tako odšle s prednostjo osmih točk, ki so jo do konca niza, ki ga je z blokom zaključila Kaja Turk, le še povečale.

  V tretjem nizu so domače odbojkarice do drugega tehničnega odmora še držale korak z gostjami, so na servis Slavine Koleve z delnim izidom 6:0 prišle do osmih točk naskoka (21:13), z enajstim asom Calcita Volleyballa na tekmi je deseto zmago svoje ekipe v modri skupini, potrdila Ilka van de Vyver.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Volleyballa: V tekmo nismo vstopili najbolje, saj smo dovolili, da so nam domačinke pobegnile, toda v nadaljevanju smo spet zaigrali kot je treba in zasluženo prišli do treh točk. Modro skupino smo tako končali na prvem mestu in upam, da nam bo to v končnici prišlo še prav. Dekleta bodo imele zdaj dva prosta dneva, nato pa začnemo priprave na zaključek sezone, ko bo treba biti v najboljši formi.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji