V Kamnik prihaja Brazilka

    Z brazilsko organizatorko igre so se v vodstvu kamniškega kluba pogovarjali že dlje časa, danes pa je prišlo tudi do uradnega podpisa pogodbe. Za Cecilio Aragao, ki bo 16. septembra stara 24 let, bo Calcit Volleyball prva evropska izkušnja.

    Na ta način smo dokončno rešili vprašanje na mestu organizatorke igre. Ob Mojci Božič bomo imeli tako še eno kakovostno igralko. Vendar nas čaka še nekaj dela, da okrepimo ekipo. Tu mislim predvsem na mestu sprejemalke in korektorice, tu bomo morali nujno še kaj dobiti. V bloku imamo za zdaj tri igralke, morda bomo posegli še po kakšni. Želeli smo si, da bi prišla Valentina Založnik, a se je odločila za Francijo. Tudi sicer bi si želeli v svoje vrste zvabiti čim več slovenskih igralk, vendar imamo s tem veliko težav, kar me nekoliko preseneča, je ob prihodu 180 cm visoke brazilske organizatorice igre, ki se odlikuje tudi z igro v bloku, dejal Gašper Ribič, trener slovenskih državnih prvakinj.

    Kamničanke bodo v novi sezoni igrale v štirih tekmovanjih. V novi sezoni bodo v domačem prvenstvu igrale od prvega kroga naprej, ob domačem pokalnem tekmovanju in ligi prvakinj pa jih čaka še nastop v srednjeevropski ligi. Žal, podobno kot lani, še vedno ni znano, na kakšen način naj bi to tekmovanje potekalo.

    Komentarji