Miha in Nik za tretje mesto

  Prvi od dveh turnirjev je potekal že 7. junija v Selnici ob Dravi, kjer se je pomerilo devet ekip. Turnirja so se udeležili tudi štirje kamniški igralci, in sicer sta za ekipo Calcit Volleyball-1 igrala Miha Okorn in Nik Drnovšek, za ekipo Calcit Volleyball-2 pa Nik Mujanović in Timotej Krt. V sončnem vremenu in izjemno visokih temperaturah so se vsi najmlajši borili do skrajnih moči in v poznih popoldanskih urah le dočakali konec turnirja. Več uspeha sta imela Miha in Nik, ki sta si priborila četrto mesto, medtem ko sta si Nik in Timotej delila sedmo in osmo mesto.

  Naslednjega turnirja, ki je potekal 20. junija v Športnem parku Jama (Notranje Gorice), se je udeležilo deset ekip. Od kamniških odbojkarjev sta tokrat tekmovala le Miha Okorn in Nik Drnovšek. Tudi tokrat je igralcem nagajalo vreme, vendar ne z visokimi temperaturami, ampak z dežjem. Ekipa Calcit Volleyball-1 je bila tudi tokrat četrta.

  S seštevkom točk z obeh turnirjev je ekipa Calcit Volleyball-1 tudi v končni razvrstitvi zasedla četrto mesto in si s tem priborila pravico do igranja na prireditvi Ljubljana Beach Volley Challenge, ki bo potekala od 30. julija do 1. avgusta na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tekmovanje za najmlajše bo potekalo v soboto, 1. avgusta, z začetkom ob 11. uri, torej neposredno pred ženskimi in moškimi polfinali.

  Glede na uvrstitve z obeh turnirjev za U-13 bodo najmlajši odigrali le tekme za tretje in prvo mesto. Miha Okorn in Nik Drevenšek se bosta tako ob 11. uri. pomerila na tekmi za tretje mesto. Njuna nasprotnika bosta Nik Jerič in Žan Zajc, medtem ko bodo za naslov državnega prvaka igrali Rok Bračko in Dino Vinkovič ter Tan Planinšek in Nik Matko.

  Pripravila: Tadeja Dovč Drnovšek

  Komentarji