V goste neugodnim Mariborčanom

  Minuli torek so si varovanci Gašperja Ribiča v vnaprej odigrani tekmi 18. kroga z zmago proti SIP Šempetru zagotovili drugo mesto na prvenstveni lestvici. Pred tretjeuvrščenim kranjskim Triglavom imajo tako že osem točk prednosti, kar pomeni, da bodo modro skupino, ki se bo začela 18. marca, začeli s štirimi točkami.

  Konec decembra in na začetku januarja smo morda nekoliko padli v igri, vendar mislim, da zdaj spet s tekme v tekmo igramo bolje in da bomo najboljšo igro prikazali v končnici, je prepričan Metod Golob, za katerega je sezona 2016/17 prinesla veliko novosti, postal je študent Fakultete za zdravstvo, študijski program ortotika in protetika, prvič pa je zakorakal v prvo ekipo Calcit Volleyballa.

  Zame je to kar pestro leto, vendar se da usklajevati obveznosti, tako da glede tega ni težav. Ko sem iz druge lige prišel v prvo člansko ekipo, je bilo na začetku še nekaj nervoze, kako mi bo uspel ta preskok, vendar mi je bilo s pomočjo soigralcev to lažje prebroditi. Priznati moram, da je prehod iz druge v prvo ligo velikanski, nisem si mislil, da je takšna razlika v igri. Predvsem servis in napad sta veliko bolj prodorna, pa tudi igra je v prvi ligi veliko hitrejša. Ampak zdaj sem se že kar navadil na to igro, menim pa, da sem v teh mesecih, odkar sem s prvo ekipo, zelo napredoval. Pozna se tudi večja količina treninga ter seveda bolj kakovostni soigralci, pravi 19-letni Golob, ki na tekmah občasno na mestu prostega igralca menja reprezentanta Klemna Hribarja.

   V obrambi ga že lahko tu in tam nadomestim, na sprejemu pa za njim še zaostajam, tako da je pred mano še veliko dela. Tako ali tako je to moja prva sezona s prvo ekipo, na meni je, da čim bolje treniram, ko pa dobim priložnost za igro, jo skušam izkoristiti na najboljši možni način.

  V soboto odbojkarje Calcit Volleyballa čaka še obračun z Mariborčani, ki so jih v Kamniku pošteno namučili, saj so jim odvzeli drugi niz, tretji pa se je končal na razliko.

  Mariborčani bodo zagotovo neugoden tekmec, imajo dobro ekipo, vseeno pa mislim, da je kakovost na naši strani in da bomo z zmago končali redni del prvenstva. Da bi do nje prišli, bomo morali že od prve točke naprej, kot pravi naš trener Gašper Ribič, pokazati svoj ekipni duh. Če bo tako, nam zmaga ne more pobegniti, je prepričan najmlajši član kamniške ekipe, ki si v prihodnosti želi postati njen prvi libero ter uspešno končati fakulteto.

  Na drugih štirih tekmah predzadnjega kroga rednega dela prvenstva bodo Ravenčani pred svojimi navijači skušali premagati Panvito Pomgrad in se na predzadnjem mestu približati Šempetranom, ki bodo gostili Krko. Toda tudi četa Sebastjana Cilenška si želi z zmago proti Novomeščanom s sabo v zeleno skupino prenesti čim večje število točk. Kanalci, ki še imajo teoretične možnosti, da se uvrstijo v modro skupino, bi za ta podvig morali v soboto presenetiti ACH Volley, nato pa v zadnjem krogu v gosteh še Krko, ki pa si z zmago v Šempetru že lahko tudi praktično zagotovi igranje med najboljšimi šestimi slovenskimi klubi.  Zanimivo pa bo tudi v Kranju, kjer se bosta pomerili tretje in četrtouvrščeni ekipi 1. DOL, še bolj kot sobotna tekma pa bo za obe ekipi pomembna sredina tekma, ko se bosta v Hočah še enkrat srečali na povratni tekmi četrtfinala pokala Slovenije. Gostitelji zaključnega turnirja so na prvi v svoji dvorani zmagali s 3:1.

  Pari 17. kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 4. februar: Maribor – Calcit Volleyball (ŠD Tabor, 19:00), Fužinar SijMetal – Panvita Pomgrad (dvorana OŠ Prežihov Voranc, 19:00), Triglav Kranj – Hoče (ŠD Planina, 18:00), Salonit Anhovo – ACH Volley (ŠD Kanal, 19:00), SIP Šempeter – Krka (OŠ Šempeter, 17:30).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji