V finalu spet z Branikom

  Calcit Volley – Formula Formis  3:1 (-23, 19, 23, 17)

  Hoče – VŠD Hoče, 400 gledalcev, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Miklošič (Maribor).

  Calcit Volley: Grudina 20, Mihevc 11, Blažič 4, Igličar 14, Mihalinec 14, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič – libero, Brčić 3, Jerala, Mijoč 8, Pahor 1– libero. Trener: Gregor Rozman.

  Formula Formis: Pehnec 4, Sešel – libero, Ertl, Vrbanc 11, Tupikina 13, Bavdaž 6, Pajnik – libero, Bukovec, Zdovc Šporer 1, Kotnik 13, Pravdič, Eržen 10, Štern. Trener: Matevž Kamnik.

  Pred mesecem dni in pol so odbojkarice Formule Formisa v gosteh premagale Kamničanke, za katere je bil to do zdaj edini poraz v domačem prvenstvu. Tudi zato, in ker so Rogožanke igrale v domači dvorani, jim je Gregor Rozman, trener kamniške ekipe, namenil vlogo favoritinj. S preobratom v končnici niza so domače odbojkarice prvi niz sicer dobile, v nadaljevanju pa so bile boljše Kamničanke, ki so se tako zasluženo uvrstile v finale.

  Čeprav so v prvem nizu varovanke Matevža Kamnika na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo dveh točk, so v nadaljevanju pobudo prevzele Kamničanke, pri katerih je prvič zaigrala njihova najnovejša pridobitev Bernarda Brčić. Ob boljšem servisu ter po zaslugi odlične Tine Grudine, ki se je odlično ujela z Brčićevo, so pred vstopom v končnico Calcitovke vodile že z 21:17. Vendar so se na servis Teje Bavdaž domače odbojkarice izid na 22. točki izenačile, s tremi zaporednimi točkami Belorusinje Hane Tupikine pa dokončno zrežirale preobrat za vodstvo z 1:0 v nizih.

  Tudi začetek drugega niza je pripadel ekipi iz Rogoze, ki je z asom Ane Pehner povedle s 4:1, ki so prednost treh točk imele tudi po novi točki Tupikine (12:9). Vodile so tudi še s 13:11, Urška Igličar, Tina Grudina in Katja Mihalinec pa so bile najbolj zaslužne za preobrat in kamniško vodstvo s tremi točkami prednosti ob drugem tehničnem odmoru. Na servis Igličarjeve in predvsem Mihalinčeve so Kamničanke domačinkam na neulovljivih devet točk (24:15), do izenačenja v nizih pa so prišle šele po napaki na servisu mlade Žane Zdovc Šporer, ki je pred tem dosegla tudi asa.

  V tretjem nizu si nobena od ekip do vstopa v končnico ni priigrala več kot dveh točk prednosti. Ob prvem tehničnem odmoru so z dvema točkama prednosti vodile domačinke, ob drugem so po zaslugi Bernarde Brčić in Tine Grudine za dve točki vodile Kamničanke. Ko so Rogožanke z dvema zaporednima asoma Tupinike povedle z 21:18, je vse dišalo po vodstvu Formule Formisa z 2:1 v nizih. Toda z dvema zaporednima asoma jim je za izenačenje na 21. točki odgovorila Katja Mihevc, Katja Mihalinec pa je bila zaslužna za prvo zaključno žogo Calcit Volleyja, ki jo je po napaki Darje Eržen tudi izkoristil.

  Po vodstvu z 2:1 v nizih so se v četrtem nizu Kamničanke dokončno rešile bremena, saj so od prve točke naprej praktično vodile. Z dvema zaporednima točkama Helene Mijoč in dvema asoma Tine Grudine so domačinkam pobegnile za pet točk (10:5), po točki Urške Igličar že za šest (13:10). Po zaslugi Valentine Vrbanc so se jim Rogožanke še približale na tri točke zaostanka (10:13), vendar do preobrata ni prišlo. Domača ekipa je imela vse preveč težav na sprejemu, posledično tudi v napadu, medtem ko se je pri Kamničankah v četrtem nizu razigrala še Mijočeva, še naprej pa je blestela Grudina, ki je bila z 20 točkami, od tega je bilo pet blokov in trije asi, tudi najbolj učinkovita igralka tekme. Z asom jo je končala Mijočeva, ki je poskrbela tudi za prvo zaključno žogo.

  V prvi tekmi so Mariborčanke še tretjič v letošnji sezoni premagale Šempetranke, ki so jim pravi odpor nudile le v drugem nizu. Najbolj učinkovita igralka tekme je bila Iza Mlakar s 17-timi točkami, Anita Sobočan jih je za Mariborčanke dosegla deset, v ekipi Alianse pa je Jerneja Lakovšek tekmo končala z osmimi točkami, Petra Vrhnovnik pa z dvema manj.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Poraz v prvem nizu je bil tudi posledica dobre igre Formule Formisa, ki je danes odigral zelo dobro tekmo. To, kar smo izgubili v prvem nizu, smo potem v tretjem nadomestili in smo ga mi v obratnem položaju dobili. Zelo dobro pa smo odigrali drugi in četrti niz, v katerih je naša igra imela glavo in rep in sem vesel, da smo ta dva niza resnično odigrali na visoki ravni ter predvsem v četrtem nizu tekmo mirno pripeljali do konca. Vsekakor je današnja zmaga in tudi sama igra dobra popotnica za finalno tekmo z Branikom. Najbolj pomembno bo, da se spočijemo, dopoldne opravimo dober trening, zvečer pa v najboljši možni luči pričakamo Mariborčanke.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji