Po hudem boju do novega finala

  Calcit Volley – Triglav Kranj   3:2 (-23, 15, -25, 19, 13)

  Hoče – VŠD Hoče, 200 gledalcev, sodnika: Miklošič, Seifried (oba Maribor).

  Calcit Volley: Pereira 13, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 11, Ratek, Gil 7, Lazar, Vidmar 12, Okroglič 14, Štalekar 20, Kvas 1, Lakner, Kotnik 6, Štembergar Zupan 6. Trener: Gašper Ribič.

  Triglav Kranj: Toman – libero, Lužovec, Bošnjak 1, Tučen 2, Bežek, Kos 12, Beravs 2, Bregant 14, Mali 13, Jenko 4, Maček 1, Kk 1, Rezar 14. Trener: Sašo Rop.

  Pred skoraj natanko dvema mesecema so Kamničani pred svojimi navijači premagali kranjski Triglav s 3:1. Tista tekma je imela dvojni pomen, saj je ob državnem prvenstvu štela tudi za tekmovanje v srednjeevropski ligi, toda današnja je bila za obe ekipi vendarle veliko bolj pomembna. Tudi v lanski sezoni so se kamniški in kranjski odbojkarji na zaključnem turnirju v dvorani Planina pomerili v polfinalu, slavili so varovanci Gašperja Ribiča, ki so nato v nepozabnem finalu premagali še ACH Volley. V Hočah je odločitev padla šele v petem nizu, potem ko so Kamničani izgubili prvi in tretji niz. Blestel je Sašo Štalekar, ki je bil ob 76-učinkovitosti v napadu in šestimi bloki z dvajsetimi točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme.

  Prvi niz je pripadel Kranjčanom, ki so bili praktično ves čas v zaostanku. Odbojkarji Calcit Volleyja so s točko Žana Novljana odšli s prednostjo petih točk, ob drugem so Kamničani vodili za štiri. Takšna je bila njihova prednost tudi po uspešnem napadu Primož Vidmarja za vodstvo z 21:17, toda na servis Mihe Malija je Kranjčanom uspel popoln preobrat, saj so dosegli kar šest zaporednih točk, Janko Bregant pa je izkoristil drugo zaključno žogo.

  Toda v drugem nizu so kamniški odbojkarji le strnili svoje vrste in na servis Maxsona Pereire, dosegel je tudi dva asa, nasprotnikom pobegnili za devet točk (13:4). Tokrat niso ponovili napake iz uvodnega in zanesljivo dobili drugi niz. V izenačenem tretjem nizu so prvi do prednosti treh točk prišli odbojkarji Triglava, ki so z blokom Mihe Malija povedli s 17:14. S tremi zaporednimi točkami Domna Kotnika so pred vstopom v končnico do prednosti prišli Kamničani (21:20), po zaslugi Žana Novljana pa so prišli tudi do zaključne žoge za vodstvo z 2:1 v nizih. Toda Kranjčani so z blokom Malija izid izenačili, Bregant pa je bil tisti, ki je v tretjem nizu dosegel zadnjo točko.

  V četrtem nizu sta bili ekipi skupaj do 13. točke, Tine Kvas pa je z asom Calcit Volleyju priboril tri točke prednosti (17:14). Čeprav so se jim Kranjčani z blokom Gala Timoteja Kosa približali na točko zaostanka (19:20), je bila končnica niza popolnoma v znamenju kamniške ekipe, v kateri je bil v napadu učinkovit Sašo Štalekar, niz pa se je končal z asom Kotnika.

  Odločilni peti niz so bolje začeli branilci naslova, ki so povedli s 3:0, nato s 5:1, ob menjavi strani so svojo prednost povečali še za točko. S petimi točkami prednosti so vodili tudi še pri izidu 10:5, vendar se Kranjčani še niso sprijaznili s porazom, saj so se z delnim izidom 4:1 Kamničanom približali le na dve točki zaostanka, na trinajsti točki pa so izid izenačili. Toda do preobrata ni prišlo, kajti Domen Kotnik in Andrej Štembergar Zupan sta na najboljši možni način končala napad Calcit Volleyja.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Svojim igralcem lahko le čestitam za zmago. Tudi danes so bili v naši igri vzponi in padci, vendar so bili tokrat razumljivi, kajti šele včeraj pozno popoldne smo se vrnili iz Francije, tako da praktično nismo imeli časa, da bi se pripravili na tekmo. Danes je bila najbolj pomembna zmaga, do nje smo po hudem boju prišli, upam pa, da se bodo do jutri fantje spočili, da bodo prikazali svojo najboljšo igro. Seveda, če jim je ostalo še kaj moči po tem napornem urniku tekem.

  Sašo Rop, trener Triglav Kranj: Dva niza so izgubili precej gladko, dva smo dobili v izenačeni končnici, zadnjega smo tesno izgubili, tako da nekaj grenkega priokusa je. Nismo odigrali, ne vem, kako dobro, Calcit je bil v podrejen položaju, zaradi tekme na Korziki pred dvema dnevoma, zato je bilo njim težje štartati v tekmo, vendar so koncu z nekimi rotacijami prišli do svežine. Čestitam Calcitu za zmago, da so uspeli v tem napornem tednu prikazati dobro igro.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji