V drugi krog kot drugi

  Na turnirju prvega kroga so se na prvi tekmi pomerili odbojkarji Calcit Volleyballa in Brezovice, ki so v letošnji sezoni že trikrat srečali na pripravljalnih turnirjih. Na vseh treh tekmah so slavili Brezovčani, ki so bili tudi tokrat v vlogi favorita, toda Kamničani so jim bili, predvsem po zaslugi odlične igre vseh igralcev in glasnega spodbujanja s klopi in tribune, enakovredni. V prvem nizu so za Kamničane igrali Kirn, Lavtar, Krt, Tomc, Koncilja in Kruhar, ki so bili proti najmočnejši postavi Brezovice brez prave možnosti za uspeh. V drugem nizu je domači trener Jure Sitar v igro poslal svojo najmočnejšo zasedbo Blaževič, Kutnar, Drnovšek in Mujanovič, ki so bili zelo razigrani in sploh letos prvič osvojili niz proti ekipi Brezovice. V tem nizu sta za Calcitovce igrala še Homovec in Uršič. Najbolj zanimiv je bil tretji niz. V njem so nekoliko nižji Kamničani po zaslugi odlične igre v obrambi in taktične igre v napadu pridno usvajali točke, toda po vodstvu z 18:13, kot da so se ustrašili končne zmage. Na dvajseti točki so jih vrstniki z Brezovice že ulovili, na koncu pa zmagali s 25:21.

  Na drugi tekmi turnirja so odbojkarji ACH Zmajčki brez izgubljenega niza premagali Kočevje, nato pa so bili Črnučani brez možnosti v boju za prvo mesto proti Brezovčanom. Še bolj prepričljivi so bili na tekmi proti Kočevju domači odbojkarji, ki so si tako priigrali možnost napredovanja v prihodnji krog. Čeprav že utrujeni, so z odlično igro premagali še Črnučane, ki so v dveh nizih osvojili le 18 točk. Na tej tekmi si pohvale zaslužita predvsem kapetan ekipe Urban Blaževič in najmlajši član Mujanovič, ki igra tudi za ekipi Calcita v mini odbojki.

  Prav vsi igralci si zaslužijo čestitke za igro, ki so jo prikazali na vseh treh tekmah. Veseli me, da fantje napredujejo, kar se je zlasti pokazalo na tekmi z Brezovico,“ je svoje varovance pohvalil trener Jure Sitar.

  Calcit Volleyball je igral v postavi: Luka Žan Kirn, Matic Lavtar, Tomc, Žiga Koncilja, Tevž Kruhar, Urban Blaževič, Nejc Kutnar, Nik Drnovšek, Nik Mujanovič, David Homovec in Miha Okorn.

   

  Izidi prvega kroga DP v mali odbojki

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_mala/2014_MA_decki/2014_MA_dki_1

  Komentarji