Navdušile v Innsbrucku

  Na tradicionalnem kadetskem turnirju v Innsbrucku je nastopilo šestnajst ženskih in osem moški ekipi iz Avstrije, Nemčije, Kitajske (reprezentanca regije iz severne Kitajske), Švice, Lihtenštajna, Italije in Slovenije. Vse ekipe so bile kadetske, razen kamniške, ki je imela praktično le dve kadetinji, vse druge pa so v bistvu še starejše deklice, rojene po letu 2000. Navkljub temu so prikazale odlično igro. V svoji skupini so premagale vse tri svoje nasprotnice. Na prvi tekmi so z 2:0 (3, 18) premagale ekipo TV Bad Tolc 1 (Nemčija), na drugi z 2:0 (9, 23) A. Kartner (Avstrija) in na tretji še Lihtenštajn z 2:0 (17, 18). Kot prvouvrščena ekipa v svoji skupini so v četrtfinalu igrali proti domači ekipi Ti-Volley I in po hudem boju z 2:1 (18, -21, 11) slavile tudi na tej tekmi. Njihovo zmagovito pot so v polfinalu zaustavile odbojkarice ljubljanskega Vitala, ki so varovanke Tanje Božinović premagale z 2:0 (22, 18). Tako je mladim Kamničankam preostal boj za končno tretje mesto, vendar so tudi na tej tekmi morale priznati premoč ekipi Team China, ki je zmagala z 2:0 (18, 20).

  „Turnir v Innsbrucku je bil za našo ekipo velika preizkušnja, saj so igrale proti igralkam, ki so bile najmanj dve leti starejše od njih. Prav vse, od želje, angažiranosti, motivacije, je bilo maksimalno in s končnim četrtim mestom so celo presegle svoje trenutne sposobnosti. Resnično, neverjetna igra naših deklic,“ je bila nad igro svojih varovankank upravičeno ponosna Božinovićeva.

  Za Calcit Volleyball so na turnirju v Innsbrucku igrale: Ana Špoljarič, Patricija Porovne Černe, Eva Pogačar, Lana Mujanovič, Veronika Beznik, Neža Ladinik, Sara Sitar, Eva Skvarč, Zala Špoljarič, Lana Žužek in Neža Grošelj.

   

  Končni vrsti red: 1. FTSV Straubing (nemška regijska reprezentanca), 2.Vital Ljubljana, 3.Team China, 4. Calcit Volleyball, 5.TS Zrich….

   

  Foto: Gregor Skvarč

  Komentarji