V Brazilijo štirje calcitovci

    V Brazilijo z izbrano vrsto zaradi družinskih razlogov in po dogovoru s selektorjem Gianijem ne bo odpotoval Klemen Čebulj, ki bo do vrnitve soigralcev v Slovenijo treniral po individualnem programu, priključil pa se bo tudi pripravam mladinske reprezentance v Mariboru in z njo odigral pripravljalni tekmi proti Iranu.

    Po dveh dneh treningov v Montes Claresu slovensko reprezentanco že v soboto, 21. maja, čaka prvi obračun proti varovancem Bernarda Rezendeja, ki se intenzivno pripravljajo na domače olimpijske igre v Riu de Janeiru. Druga tekma bo že dan kasneje, nato pa se v torek, 24. maja, reprezentanca seli v Saquaremo, kjer bosta potekali še dve tekmi, vendar za zaprtimi vrati.

    Slovenski selektor Andrea Giani bo v Montes Claros odpeljal štirinajst igralcev. Ob nosilcih igre iz lanske sezone in z oktobrskega evropskega prvenstva, Dejanu Vinčiću, Mitji Gaspariniju, Alenu Pajenku, Danijelu Koncilji, Tinetu Urnautu in Janiju Kovačiču ter že standardnih reprezentantih Alenu Šketu, Janu Klobučarju in Gregorju Ropretu, bodo priložnost za dokazovanje dobili še Klemen Hribar, Žiga Štern, Tonček Štern, Diko Purić in Sašo Štalekar.

    Odbojkarji se bodo v Slovenijo vrnili 30. maja in se na treningih znova zbrali 2. junija v Ljubljani, kjer bodo ostali vse do prvega turnirja svetovne lige FIVB World League, ki se bo 17. junija začel v Areni Stožice.

    Komentarji