V boj za trinajsto mesto

  Prvo tekmo proti Kostanjevici na Krki so mladi Kamničani odigrali vrhunsko. Predvsem to velja za drugo postavo, v kateri so bili Luka Kirn, Brin Tomc, Miha Okorn in David Zalogar, ki je premagala kostanjeviško prvo postavo. V tem nizu so prikazali tudi letos najboljšo odigrano partijo. Potem je imela Kamniška prva postava dokaj lahko delo proti kostanjeviški drugi postavi in jih gladko premagala, priložnost pa so dobili tudi igralci s klopi. Končni izid je bil 2:0 (24, 12) za Calcit Volleyball.

  Varovanci Jureta Sitarja so svojo drugo tekmo igrali proti ekipi ACH Zmajčkom, proti kateri so letos enkrat že zmagali. Tudi tokrat niso bili daleč od uspeha. Predvsem prvi niz so z drugo postavo igrali zelo všečno, vendar jim je na koncu malce zmanjkalo športne sreče in niz izgubili s 23:25. Drugi niz je kamniška prva postava nadigrala njihovo drugo in zmagala s 25:12. Tretji niz je bil do 15. točke izenačen, nato pa so igralci ACH-ja naredili manj lastnih napak in niz tudi zmagali z rezultatom 25:17. 

  Tako je Kamničanom ostala še tretja tekma, ki so jo igrali proti Astec Triglavu, ki ga letos še niso uspeli premagati. Prvi niz sta oba trenerja začela tekmo s prvo postavo. Kamničani so igrali v postavi Nejc Kutnar, Urban Blaževič, Nik Drnovšek in Nik Mujanovič. Niz je bil ves čas izenačen, pri vodstvu Kranjčanov z 22:21 pa je sodnica sumljivo žogo, ki je bila po mnenju kamniškega trenerja Sitarja v avtu, dosodila v polje, kar je njegove varovance zmedlo in so niz izgubili z 22:25. Druga kamniška postava je v drugem nizu popolnoma nadigrala drugo kranjsko in zmagala s 25:5. O zmagovalcu je tako odločal tretji niz, ki je pripadel Triglavu in predvsem po zaslugi slabega začetka kamniške ekipe, saj so Kranjčani povedli s 7:0. Po tako visokem porazu se domači ekipi ni več uspelo vrniti v igro in je niz izgubila z izidom 13:25.

  Čeprav smo bili na koncu šele tretji, je bil po mojem mnenju eden naših boljših turnirjev letos. Tokrat gre pohvala predvsem naši drugi postavi, ki je današnji turnir odigrala odlično. Ampak šport je šport, enkrat zmaga eden, drugič drugi. Fantom vse čestitke, na zadnjem letošnjem turnirju, ki je še pred nami pa bomo skušali osvojiti končno trinajsto mesto med 34 ekipami, je po turnirju v Stranjah povedal Jure Sitar.

  Za Calcit Volleyball so igrali: Urban Blaževič, Nejc Kutna, Nik Drnovšek, Nik Mujanovič, Luka Kirn, David Zalogar, Miha Okorn, Brin Tomc, Krt Timotej, Matic Lavtar, Žiga Koncilija, Mark Uršič, Luka Blaževič in David Homovec David. 

  Komentarji