Smola starejših dečkov Calcita

  Tudi na zadnjem turnirju A lige – zahodna skupina se je kamniških starejših dečkov držala smola, saj je manjkal Peter Kadunc, medtem ko je moral Jakob Kutnar, zaradi težav s koleni, izpustiti prvo tekmo proti Krki. Tako so dvoboj proti najboljši ekipi zahodne skupine začeli Matic Sadjak, Aljaž Zalogar, Jan Fink, Jakob Krt, Lakner, Jan Vrhovnik in Gaj Prah. Proti Krki, ki to sezono še ni doživela poraza, so igrali dobro. Predvsem to velja za sprejem, tako da so lahko veliko napadali preko prvega tempa in na ta način zaključili kar nekaj žog. Čeprav so se Kamničani dobro upirali domači ekipi, ki ima v svojih vrstah izvrstnega podajalca in dva vrhunska sprejemalca, in so ji bili enakovredni do nekako 17. točke, so v končnici obeh nizov prevladovali krkaši.

  Toda za Kamničane je bila odločilna predvsem druga tekma proti ekipi iz Prvačine. To tekmo so začeli v postavi Matic Sadjak, Jan Fink, Aljaž Zalogar, Jakob Kutnar, Jan Vrhovnik, Matija Lakner in Gaj Prah. Na obeh straneh je bilo čutiti nekaj pritiska, zato tudi ekipi nista postregli z neko vrhunsko odbojko, saj sta naredili preveč lastnih napak. Proti koncu prvega niza so jih Kamničani naredili manj, kar jim je prineslo vodstvo s 24:20, toda to jim ni zadostovalo za zmago. Po nesrečno izgubljenem nizu so v drugem prikazali odlično igro in ga zanesljivo dobili, pa tudi v tie-breaku so bili boljši odbojkarji Go Volleyja, ki so imajo ob koncu A lige boljšo razliko v nizih. Tako so Prvačani četrti,  medtem ko bo Calcit Volleyball državno prvenstvo nadaljeval v boju za deveto mesto.

  V letošnji sezoni se nam je že sedmič zgodilo, da smo izgubili niz, ko smo imeli dve ali celo več zaključnih žog za zmago. In ravno zaradi tega, smo polfinale izgubili že na prejšnjih tekmah, ne na tej zadnji. Veseli pa je, da so se fantje po izgubljenem prvem nizu pobrali in odigrali tekmo do konca, čeprav so vedeli, da se v nobenem primeru več ne morejo uvrstiti v polfinale. Ko niso bili več pod pritiskom, so igrali tako kot je treba. Še vedno mislim, da je bil v A premagljiv čisto vsak, če bi le kakšen turnir lahko odigrali s celotno prvo postavo. Tega so se zavedali tudi fantje, ki so na vsakem turnirju dali vse od sebe, je po turnirju v Novem mestu dejal Jure Sitar, trener starejših dečkov Calcit Volleyballa.

  Izidi šestega kroga A lige – zahodna skupina

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_decki/2014_dki_AZ

   

  Komentarji