Turnir v mini in mali odbojki

  V Stranje so prišle ekipe s Črnuč, Braslovč ter domačini iz Kamnika, ki imajo v to tekmovanje prijavljeni dve ekipi, tako kot ekipa s Črnuč. Gre predvsem zato, da vsi igralci, ki trenirajo, dobijo občutek, kako je igrati na tekmovanju. predvsem je to nekaj čisto novega za igralce, ki so letos prvič začeli s treniranjem odbojke! 

  V Stranjah so prvo tekmo odigrali igralci s Črnuč in Calcita 1, na drugem igrišču pa Calcit 2 in Braslovče. 

  Prva tekma med ekipo Črnučani in Calcitovci 1 je bila tudi najbolj zanimiva, kjer so predvsem na svoj račun prišli tudi starši, ki so videli zelo veliko lepih potez in borbenost za vsako žogo! Calcitovci so bili nekoliko bolj zbrani v končnici prvega niza od ekipe iz Črnuč in predvsem po zaslugi borbenosti in nepopustljivosti, dobili ta niz z rezultatom 27:25. Obe ekipi sta v drugem nizu igrali v spremenjenih postavah,  bila bolj zbrani so bili Črnučani, ki so naredili tudi manj napak. V tretjem nizu sta bili na igrišču spet najmočnejši postavi, ki sta bili še do rezultata 12:11 za Črnuče skupaj, nato pa so gostje Kamničanom, ki so naredili vse preveč lastnih napak, prepustili le še točko.

  Na drugi strani je Calcit 2, v kateri so bili večinoma igralci z mini odbojke, se pravi, da so v povprečju več kot dve leti mlajši od sovrstnikov, gladko izgubili proti Braslovčam. Čeprav tudi tu ni manjkalo lepih potez, predvsem pa borbenosti. Braslovčani so zmagali z rezultatom 2:0! 

  Druge tekme so bile dokaj neizenačene. Tako da je Calcit 1 proti Calcit 2 zmagal z rezultatom 2:0, ravno tako pa Črnuče proti Braslovčam z rezultatom 2:0, nato je Calcit 1 proti Braslovčam slavil z rezultatom 2:0, Črnuče 1 pa je z enakim rezultatom premagal drugo domačo ekipo.

  Domači trener Jure Sitar je tokrat pustil igralce, da igrajo tako, kot so se do zdaj naučili. Brez njegove pomoči. Želel sem videti, kako igralci delujejo samostojno. Predvsem me je veselilo to, da jih krasi borbenost in ekipni duh, preko katerega sklepajo novo prijateljstva z vsemi klubi, je dejal Sitar.

  Na turnirju v Ljubljani so igrale ekipe Ljubljane, Črnuč 2, Brezovice in Kranja. Naslednji turnir bo na sporedu prihodnjo soboto.

  Ob tem bi želeli še enkrat omeniti, da so najmlajši še vedno vabljeni, da se nam pridružite v odbojkarskem klubu Calcit Volleyball in se preizkusite v tej zanimivi in lepi ekipni igri.

   

  Komentarji