Minimalni poraz v Innsbrucku

  Hypo Tirol Innsbruck – Calcit Volleyball 3:2 (22, -20, 20, -21, 14)

  Innsbruck – Uni-Sportinstitut, gledalcev 200, sodnika: Juraček in Schimpl (oba Hrvaška).
  Hypo Tirol Innsbruck: Beer 4, Peda 10, Sodja – libero, Koraimann 18, Tusch 8, Soares Pessoa 28, Geiger, Frances 5, Ladner, Duarte Da Silva 10, Kronthaler – libero, Ermacora. Trener: Daniel Gavan.
  Calcit Volleyball: Renko, Hribar – libero, Novljan 6, T. Štern 30, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan 16, Brulec 1, Lakner 3, Kotnik 17, Videčnik 3, Konjedic.

  Kamničani, zaradi poškodbe je doma ostal Žiga Štern, so imeli v četrtek zelo pestro pot v glavno mesto Tirolske, kjer so se danes v prvi tekmi srednjeevropske lige pomerili z lanskoletnimi zmagovalci. Najprej so na meji z Nemčijo čakali eno uro, nato pa so nekaj pred polnočjo naleteli na zaprta vrata v hotelu, v katerem bi morali prenočiti. Šele, ko je trener Marko Brumen poklical policijo, so nekako le izsledili in poklicali lastnika hotela, tako da so utrujeni slovenski odbojkarji v posteljo legli šele okoli druge ure zjutraj.

  Brumen je tekmo proti Innsbrucku začel z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Juretom Laknerjem, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. Domači odbojkarji, ki so igrali brez treh reprezentantov, Slovenca Gregorja Ropreta, Slovaka Stefana Chrtianskyja in Estonca Reneeja Teppana, ki so na evropskem prvenstvu, do odločilne prednosti prišli po drugem tehničnem odmoru. Z delnim izidom 5:2 so prišli do štirih točk prednosti (20:16), kar jim je zadostovalo za vodstvo z 1:0 v nizih.

  V drugem nizu sta bila nezaustavljiva Tonček Štern, ki je bil v napadu učinkovit že v uvodnem nizu, in Domen Kotnik. Skupaj sta dosegla kar 17 od 25 točk (Štern 8, Kotnik 9). Ob prvem tehničnem odmoru so gostje vodili z dvema, ob drugem že s tremi točkami prednosti, dvojec Štern – Kotnik pa je zapečatil usodo domače ekipe.

  Tretji niz je spet pripadel avstrijskim državnim prvakom, ki že več kot desetletje igrajo v ligi prvakov. Tokrat sta bila nerešljiva uganka Brazilca Douglas Duarte da Silva in Gabriel Soares Pessoa, ki je bil s tremi asi najbolj zaslužen za delni izid 6:0 in vodstvo Innsbrucka z 20:14. Kamničani so se jim še uspeli približati na tri točke zaostanka (19:22), ne pa tudi spreobrniti izida.

  Česar slovenskim podprvakom ni uspelo v tretjem nizu, je uspelo v četrtem. Innsbruck je s točko prednosti vodil še ob drugem tehničnem odmoru, s tremi zaporednimi pa so Kamničani preko Andreja Štembergarja prvič v četrtem nizu prišli do vodstva (17:16). Vodstva do konca niza, ki se je končal z napako domače ekipe, niso več izpustili iz rok.

  V tie-breaku so bili bližje zmagi Kamničani, ki so s točko Jana Brulca prišli do zaključne točke za zmago, ki je ostala neizkoriščena. Domačini so z dvema zaporednima blokoma, zadnjega je dosegel četrti Brazilec v ekipi Innsbrucka, Pedro Henrique Frances, le strli odpor calcitovcev.

  V kamniški ekipi je blestel Tonček Štern, ki je bil s 30 točkami najbolj učinkovit igralec tekme, njegova učinkovitost v napadu pa je bila kar 63-odstotna. Žal so za domačini predvsem zaostajali v bloku, saj so v tem elementu igre nasprotnike zaustavili le devetkrat, sami pa so prejeli sedem blokov več.

  V soboto se bodo odbojkarji Calcit Volleyballa v Innsbrucku na drugi tekmi uvodnega turnirja letošnje srednjeevropske lige pomerili s Panvito Pomgradom, v nedeljo pa bodo Sobočani igrali še z Innsbruckom.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji