Tudi v Kašteli priložnost za mlajše igralke

  Čeprav so si odbojkarice Calcit Volleyja že zagotovile prvo mesto po rednem delu srednjeevropske lige, bodo tudi v preostalih dveh tekmah naredile vse, da ostanejo neporažene. V četrtek bodo v zaostali tekmi osmega kroga ob 18.30 igrale z domačo Marino Kaštelo, prihodnjo sredo pa bodo doma igrale še z zagrebško Mladostjo.

  V sobotni prvenstveni tekmi v Novi Gorici so kamniške odbojkarice brez večjih težav osvojile prva dva niza, v tretjem, ko je trener Gregor Rozman priložnost za igro ponudil igralkam, ki se vračajo po poškodbi ali so do zdaj manj igrale, pa je prišlo do padca v igri. Tudi v četrtem so Novogoričanke brez večjih težav prišle do izenačenja v nizih, v tie-breaku, ko so se v igro vrnile izkušenejše igralke, so Kamničanke stvari le postavile na svoje mesto.

  »Ker bomo v nadaljevanju sezone potrebovali prav vsako igralko, želimo tiste, ki se vračajo po poškodbi ali so igrale manj, dvigniti v formi. V tretjem nizu smo to tudi naredili, vendar se nam, delno tudi zaradi nezbranosti, ni ravno izšlo. Ampak, kot vedno, je na koncu najbolj pomembna zmaga,« je sobotno tekmo kratko komentiral Rozman, ki je s svojimi varovankami na dobri poti, da si že pred koncem rednega dela državnega prvenstva zagotovi najboljše izhodišče v državnem prvenstvu.

  »To je naš naslednji cilj, ki ga moramo izpolniti. Korak bližje smo mu lahko že po sobotni tekmi s Šempetrankami, ki so nas v letošnji sezoni enkrat že presenetile. Vendar pa o tej tekmi še ne razmišljamo, kajti pred nami je gostovanje v Kaštelo,« ne želi ničesar prehitevati trener kamniških odbojkaric, ki bi v Dalmaciji morale igrati že 12. januarja, a je bila tekma zaradi zdravstvenih razlogov preložena.

  Kaštelanke so v srednjeevropski ligi še vedno le pri eni zmagi, vendar so v svoji dvorani vedno spoštovanja vredne nasprotnice. Pred odpovedanim gostovanjem je Rozman celo dejal, da jih morda čaka celo najtežja tekma do konca rednega dela srednjeevropske lige. Po domači zmagi nad Vasasem prejšnjo sredo so si Kamničanke že zagotovile prvo mesto po rednem delu tekmovanja, zato je sproščenost v ekipi lahko toliko večja.

  »Najbolj pomembno je, da smo za zdaj vsi zdravi, to pa bo le ena v nizu tekem, ki so pred nami. Dejstvo je, da Kaštela doma igra veliko bolje, res je tudi, da se ne more več uvrstiti na zaključni turnir, toda na to se ne smemo zanašati. Pravzaprav se ne obremenjujemo z njihovo igro, skušali bomo izpolniti svoje cilje, ki so podobni, kot so bili v soboto v Novi Gorici, se pravi, da nekaterim igralkam dvignemo raven njihove igre. Nekaterim se pozna, da nekaj časa niso igrale, za druge pa velja, da so to pač tista učna leta, skozi katera morajo iti. Seveda pa bomo naredili vse, da se domov vrnemo neporaženi,« je pred četrtkovim gostovanjem še dejal Rozman.