Tudi proti Mladosti ni šlo

  Calcit Volley – Mladost Zagreb  0:3 (-19, -20, -21)

  Bekscsaba – Športna dvorana Varoši, gledalcev 50, sodnika: Kralovič, Juraček (oba Slovaška).

  Calcit Volley: Grudina 7, Mihevc 7, Blažič 5, Igličar 15, Mihalinec 4, Zaplotnik 1, Pogačar, Zatković, Janežič (L), Brčić 3, Mijoč 5, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

  Mladost Zagreb: A. Matić (L), Pavičić 9, Butigan 14, Štimac 3, Luketić 11, Volmut 8, N. Matić, Samadan 8, Rajković (L), Lada 1, Jurišić, Šaini. Trener: Saša Ivanišević.

  Kamničanke so po porazu z branilkami naslova v srednjeevropski ligi za uvrstitev na letošnji zaključni turnir, ki bo prav tako v Bekescsabi, in sicer 10. in 11. marca, v današnjem popoldanskem dvoboju z Zagrebčankami potrebovale zmago. Žal je vse ostalo le pri željah, kajti ob neprepričljivi igri v napadu in bloku so na Madžarskem izgubile še svojo drugo zaporedno tekmo. Redni del tekmovanja so tako končale s 13 točkami, kar jim trenutno še prinaša tretje mesto, toda Nova KBM Branik in Mladost, ki sta za njimi točko oziroma dve, imata tri tekme manj.

  V uvodnem nizu so kamniške odbojkarice na servis Katje Mihevc, ki je dosegla tudi dva asa, povedle s 5:3, toda s petimi zaporednimi točkami so odbojkarice Mladosti na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk. Tudi nadaljevanje niza je bilo v znamenju hrvaške ekipe, ki je po drugem tehničnem odmoru Kamničankam pobegnila že za sedem točk (19:12). S tem pa je bil prvi niz tudi odločen.

  V drugem nizu sta bili ekipi na osmi točki še skupaj, Antonia Volmut in Božana Butiganova pa sta nato poskrbeli, da je Mladost povedla s 14:8. Pred vstopom v končnico niza so z asom Katarine Luketić Zagrebčanke vodile že z 21:14, kanček upanja za preobrat pa se je na servis Tine Grudine Kamničankam prikazal po petih zaporednih točkah, ko so zastajale le še za dve točki (19:21). Vendar do popolnega preobrat ni prišlo, kajti do konca niza so varovanke Gregorja Rozmana osvojile le še točko.

  Nekoliko boljšo igro so slovenske podprvakinje prikazale v tretjem nizu, vendar so tudi v njem nihale v svoji igri. Po njihovem začetnem vodstvu s 3:0 so Zagrebčanke dosegle pet zaporednih točk, po izenačenju na deseti točki pa je Mladost z delnim izidom 6:2 na drugi tehnični odmor odšla s štirimi točkami prednosti. Z asom Bernarde Brčić se jim je kamniška ekipa približala na točko zaostanka (17:18), za točko pa je zaostajala tudi po uspešnem napadu Urške Igličar in Helene Mijoč (20:21), toda podobno kot v drugem nizu je slabo odigrala končnico, tekmo pa je z blokom, 14 za Mladost, končala Martina Samadan.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Prav v nobenem elementu igre nismo bili dobri. Težko je biti po takšni tekmi pameten, morali bomo v miru pogledati, kje so bile narejene napake, kaj je bilo v naši igri slabo in to bomo morali v nadaljevanju sezone popraviti. Na takšen način naprej ne moremo igrati. Žal je srednjeevropska liga zdaj za nas realno preteklost, vse misli bomo morali usmeriti v domače prvenstvo in tam priti do dobrega rezultata. Škoda, vse smo imeli v svojih rokah, vendar priložnosti nismo izkoristili.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji