Tudi princeske do prve zmage v letu 2022

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 18. kroga 1B. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje premagale Turbino s 3:0 (17, 22, 23). V prihodnjem krogu bodo kamniške odbojkarice v soboto, 5. februarja, ob 19. uri, gostovale v Puconcih.

  Calcit Volley II – Turbina  3:0 (17, 22, 23)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 30, sodnika: Hafnar, Klinar.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 1, Stupar 2, Lužovec 19, Ifko, Vukojević 10, Vavpetič, Žvegla 8, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 12. Trenerka: Katarina Vraber.

  Turbina: Ž. Žigart 8, Ristič 2, Cussigh 4, Maučnik 13, G. Miklavec (L), Halič 6, J. Žigart 5, K. Miklavec 2. Trener: Danilo Maučnik.

  Med tednom so Kamničanke, ki jih v odsotnosti obolele Tjaše Gadža vodi Katarina Vraber,  v zaostali tekmi 15. kroga izgubile v Mozirju, vendar so se domov vrnile s točko, s katero so se na lestvici na petem mestu izenačile z Vital Ljubljano. Več uspeha so imele kamniške odbojkarice v dvoboju s Turbino, ki so jo v letošnji sezoni dvakrat že premagale, saj so prišle do sedme zmage v 1B. DOL za ženske.

  Prvi niz je bil izenačen do sedme točke, toda s petimi zaporednimi točkami, zadnjo je prispevala kapetanka Špela Lužovec, je domača ekipa prišla do petih točk prednosti (12:7). Z asom Tine Ristič so se jim Rušanke še približale na dve točki zaostanka (12:14), toda na servis svoje kapetanke so Kamničanke gostjam pobegnile že za devet točk (21:12). Zmaga domače ekipe v uvodnem nizu je bila s tem bolj ali manj zagotovljena, z asom pa jo je potrdila Noemi Žvegla.

  V drugi niz so bolje vstopile odbojkarice iz Ruš, ki so z asom Alje Maučnik povedle s 4:1, po novem asu, tokrat Melisse Cussigh, že s 7:3. Gostje so vodile tudi še s 16:12, vendar so se jim domačinke z blokom Adriane Vukojević približale na točko zaostanka (15:16), po napaki gostij pa je bil izid izenačen na 16:16. Do prvega vodstva v drugem nizu je domača ekipa prišla s točko Žvegle (19:18). V napeti končnici so Kamničanke z blokom Nike Kraševec prišle do dveh zaključnih žog, po polminutnem odmoru gostij pa je drugi niz z asom končala Špela Lužovec.

  V tretjem nizu so Kamničanke po točki Nike Kraševec povedle s 5:2, do še večje prednosti pa so prišle po napaki nasprotnic (12:7). Pred vstopom v končnico niza so se jim Rušanke z asom Nine Halič približale na dve točki zaostanka (16:18), toda po kar štirih zaporednih točkah Špele Lužovec so domače odbojkarice gostjam pobegnile za pet točk (22:17). Toda borbene gostje so po dveh uspešnih napadih Alje Maučnik prišle le na točko zaostanka (22:23), vendar je Nika Kraševec rešila vse dvome o zmagovalkah dvoboja.