Tudi po Ravnah prvi

  Fužinar Metal – Calcit Volleyball  0:3 (-24, -23, -18)

  Ravne – Dvorana OŠ Prežihov Voranc. 80 gledalcev.  Sodnika: Vrenko in Melavc (oba Šempeter).

  Fužinar Metal Ravne: Stravnik, M. Jež 2, Lednik 1, Šavc 2, Borko, Tomaž, J. Jež 16, Valentan 5, House 5, Libnik – libero, Cuevas Torres 13, Čuk 2. Trener: Slobodan Nikolić.

  Calcit Volleyball: Hribar, Novljan, T. Štern 10, Štalekar 7, Vidmar 5, Štembergar Zupan 13, Brulec 2, Lakner, Kotnik 2, Ž. Štern 5, Videčnik 3, Konjedic 1. Trener: Marko Brumen.

  Kamniški odbojkarji nadaljujejo z zmagami v 1. DOL za moške. Čeprav so Ravenčani v letošnji sezoni še brez zmage, danes jih je prvič vodil Slobodan Nikolić, ki se je na začetku tedna razšel z odbojkaricami Braslovč, so se morali pošteno potruditi, da so vknjižili vse tri točke, predvsem to velja za prva dva niza, v katerima so do zmage, prišli šele v končnici. V tretjem so varovanci Marka Brumna le potrdili svojo premoč in prišli do svoje osme zmage v letošnjem državnem prvenstvu.

  Calcitovci so tekmo na Ravnah začeli z Janom Brulcem, Primožem Vidmarjem, Andrejem Štembergar Zupanom, Sašem Štalekarjem, Maticem Videčnikom, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. Z blokom Tončka Šterna so povedli z 12:7, a so se jim Ravenčani na servis bratom Mitje in predvsem Jureta Ježa, ki je dosegel dva zaporedna asa, približali le na točko zaostanka (12:13). Tudi v nadaljevanju niza je bila igra izenačena, Kamničani, prvi pa so po napaki gostom do zaključne žoge prišli domači odbojkarji. Tonček Štern in Matic Videčnik, ki je z blokom svoji ekipi priboril zaključno žogo, sta preprečila presenečenje.

  V drugi niz so Brumnovi varovanci vstopili z drugim sprejemalskim parom, Domnom Kotnikom in Žigo Šternom, ki so si priigrali že pet točk prednosti (20:15), kar pa jim ni zadostovalo za mirno nadaljevane. Ravenčani so se jim s točko razpoloženega Jureta Ježa približali na točko zaostanka (21:22), z novim blokom Videčnika so gostje vseeno prišli to treh zaključnih žog in šele po polminutnem odmoru izkoristili tretjo.

  Tretji niz so Kamničani spet začeli v nekoliko spremenjeni zasedbi. Vidmar in Štembergar Zupan sta se vrnila v igro, ki sta jo zapustila Kotnik in Tonček Štern, priložnost v bloku je namesto Videčnika dobil Jure Lakner. S točko kapetana Štembergar Zupana so povedli z 12:7, z blokom Janija Konjedica, ki je na začetku tretjega niza zamenjal Brulca že z 18:12. V končnici je razpoloženi Štembergar Zupan dosegel tri zaporedne točke za novo zmago svoje ekipe.

  Izjava po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: Čeprav smo zmagali, nismo prikazali ravno dobre igre. Morda je na to vplivalo to, da Ravenčani trenutno niso ravno atraktiven nasprotnik in da je v sredo pred nami pomembna tekma v pokalu Slovenije, no, vsaj upam, da je tako, kajti med tednom, smo dobro trenirati, zato sem pričakoval dobro tekmo. Žal ni bilo tako. Določene zadeve bo treba še popraviti in to krepko popraviti, potem pa bomo videli, kako bo. Ampak na koncu so najbolj pomembne točke.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji