Tudi po Krki na prvem mestu

  Calcit Volleyball – Krka 3:1 (-25, 18, 26, 18)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Melavc (Šempeter), Klinar (Žirovnica).

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, T. Štern 20, Štalekar, Vidmar 10, Štembergar Zupan, J. Brulec 4, Lakner 5, Kotnik 8, Ž. Štern 16, Videčnik 3, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Krka: L. Brulec 14, Ožbalt – libero, Vrhovšek, Kosmina 22, Erpič, Vesel 1, Drobnič 8, Pucelj 3, Bregar 8, Lindič 2, Klobčar 1, Turk 1, Plot – libero.

  Kamniški odbojkarji so tekmo z Novomeščani, ki so jim v preteklosti že velikokrat zagrenili življenje, začeli kot prvouvrščena ekipa 1. DOL za moške. Vendar brez Žana Novljana, ki si je v sredo na tekmi pokala challenge v Myjavi zvil gleženj in tudi kapetana Andreja Štembergar Zupana, ki je sicer bil v postavi, a še ni mogel pomagati soigralcem. Trener Marko Brumen je tako tekmo začel z Janom Brulcem, Primožem Vidmarjem, Domnom Kotnikom, Sašem Štalekarjem, Maticem Videčnikom in Tončkom Šternom.

  V prvem nizu so domači odbojkarji s točko Tončka Šterna povedli že s 14:7, vendar so se gostje preko Sergeja Drobniča, še lani igralca Calcita, vrnili v igro. Z njegovim blokom so se domačinom približali na točko zaostanka (17:18), do prvega vodstva pa so krkaši prišli s točko Mihe Bregarja (21:22). V napeti končnici so do zmage prišli po dveh lastnih napakah domače ekipe.

  Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so ob prvem tehničnem odmoru vodili s petimi točkami prednosti. Z blokom Gašperja Puclja so se jim Novomeščan približali na dve točki zaostanka (8:6), po menjavi Domna Kotnika z Žigo Šterna pa so pobudo spet prevzeli Kamničani, ki so z njegovimi servisi povedli s 13:8. Z asom Jana Brulca je bil izid že 17:10, razlika sedmih točk je bila tudi ob koncu niza.

  V tretjem nizu je dolgo kazalo na zanesljivo zmago kamniške ekipe, ki je z asom Tončka Šterna vodila s 17:12, prišla pa je tudi do štirih zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih. Toda krkaši so se še enkrat vrnili v igro, izid na 24. točki izenačili, nato rešili še dve zaključni žogi, ne pa tudi tretje, saj je napako naredil Pucelj.

  Tudi četrti niz je bil izenačen do drugega tehničnega odmora. Ob prvem so z dvema točkama prednosti vodili Novomeščani, ob drugem Kamničani, ki so z delnim izidom 5:2 prišli do vodstva z 21:16, kar jim je ob zbranem nadaljevanju prineslo nove tri točke. Krka je sicer prevladovala v bloku, zato pa so naredili veliko več lastnih napak, nekaj slabši pa so bili tudi v drugih elementih odbojkarske igre.

  Izjava po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: Danes se je pokazala naša šibkejša točka v ekipi, se prvi blokerji. Lahko pohvalim Jureta Laknerja, ki je prinesel nekaj življenja v igro, ko je vstopil na igrišče, v končnici četrtega niza je odlično serviral in bil med najbolj zaslužnimi, da smo ta niz, s tem pa tudi tekmo zmagali. Drugi igralci so igrali po sistemu toplo-hladno. Krka ni upravičeno pri dnu prvenstvene lestvice, je boljša ekipa in si zasluži več, ne vem pa, zakaj so tako nizko? Sicer pa bi že prvi niz morali dobiti, pa smo se sami spravili v težak položaj, tako kot tudi v tretjem, ki smo ga vseeno dobili. V teh trenutkih smo naredil nekaj nepotrebnih napak, ki si jih v prihodnje ne bomo smeli dovoliti.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji